Могућа зона слободне трговине са Русијом

Њемачки канцелар Ангела Меркел рекла је да је Њемачка заинтересована за економску сарадњу са Русијом, упркос актуелним политичким разликама између двије земље.

Свијет 18.04.2015 | 11:15
Могућа зона слободне трговине са Русијом

Она на је економском форуму у њемачком граду Штралзунду рекла да је стварање зоне слободне трговине могуће у будућности између Њемачке и Русије.

"Гледано дугорочно могуће је створити велику зону слободне трговине, укључујући Русију", рекла је Меркелова, преноси данас "Спутњик".
Њемачка канцеларка је додала да све постојеће политичке несугласице треба ријешити дипломатским путем.

"Корак по корак чинимо све што је могуће да створимо заједничку економску зону – као што је руски предсједник Владимир Путин једном рекао – од Владивостока до Лисабона", рекла је Меркелова.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

18.04.2015 09:23

Госпођо Меркел, гори под ногама? У том дугорочном времену нећете ви требати Русији или ћете папрено платити сарадњу од Пољске до Португала за све што сада чините.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Де

18.04.2015 09:36

Њемацка мозе Русију кусуром да купи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

18.04.2015 10:07

ЕУ пуца по свим савовима поцело је а Русија пуца годинама али никако да пукне, а и неце јер имају ресурсе да дрзе цитаву Европу под монополом .... баба иди да те моје оци не виде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

18.04.2015 11:34

Баба ти си Вашингтонски полтрон и потрчко.Вјероватно док те НСА шпијунирала ископали су прљав веш о теби па те приморали да их слушаш или ће јавност сазнати шта су НСА и ЦИА сазнали о теби. Да си била паметна никад се не би конфронтирала са Русијом већ би сарађивала, јер дугорочно гледано требаће вам више Русија него ви Русији. Али како ствари стоје ти баба и твоја ЕУ су осуђене на пропаст и то све због твога полтронског држања за америчке скуте.За америчке интересе било би погубно да постоји осовина Берлин-Москва (јаке индустрије а јефтине сировине), па то настоји да онеспособи што је и урађено. Русија је православна земља која је изузетно богата сировинама и енергентима, уз то је и војна сила па зато запад настоји да уз помоћ НАТО-а Русију што више ослаби како би се докопала руског богатства. Али неће моћи...мало морген Ангела

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

18.04.2015 21:49

Наравно јер то Њемацкој одговара.Имају производе који се продају у цјелом свету а руске производе у Њемацкој нико не купује

ОДГОВОРИТЕ