Ученика на часу ножем напао вршњак

Дечака Д.М. (14), ученика осмог разреда, синоћ је ножем повредио његов вршњак на часу физичког у Основној школи "20. октобар" на Новом Београду. Дечак који је са собом носио нож није ученик ове школе.

Србија 18.04.2015 | 08:10
Ученика на часу ножем напао вршњак

- Д.М. није избоден, само је закачен ножем у пределу грудног коша. Одмах смо позвали хитну помоћ која је констатовала повреду и превезли су га на Институт за мајку и дете. Повреда није озбиљна, али дечак је претрпео трауму - казао је за "Блиц" директор школе Јован Ћуковић. 

Како каже, нападача је у двориште школе увео један ученик, а непосредно пре напада дечаци су се сукобили око лопте. Дечак се измакао када је угледао нож и задобио је огреботину, а наставник је одмах пошао по обезбеђење.
 
Повређени дечак превезен је у Институт за мајку и дете где му је указана помоћ.
 
Директор Ћуковић је био видно потресен због вечерашњег догађаја и истакао да је то појединачни, екстремни случај који само осликава пораст вршњачког насиља-
 
-Д.М. није проблематичан дечак, сасвим се нормално понашао и веома ми је жао што се ово десило. Разумем страх родитеља, који школу могу да доживе као небезбедно место, али ја не памтим овакав инцидент у нашој школи. Ми имамо школско обезбеђење и можемо да га појачамо, али не знам да ли је то право решење, јер не можемо да контролишемо сваког ученика појединачно. Вршњачко насиље је у порасту и постоје проблематични ученици. Морамо појачати васпитни рад и санкције морају бити оштрије - казао је директор.

Извор: Блиц
 

Коментари / 0

Оставите коментар