Грчка: ЕУ да укине санкције Русији

Грчка жели да појача своју сарадњу са Москвом и залаже се да ЕУ укине санкције које је увела Русији, при чему је та земља традиционални пријатељ и савезник Русије, рекао је грчки министар одбране Панос Каменос.

Свијет 17.04.2015 | 22:02
Грчка: ЕУ да укине санкције Русији

Грчка ће зато уложити све напоре да убеди ЕУ да укине санкције уведене Москви због њене наводне улоге у украјинској кризи, рекао је Каменос за онлајн издање руског листа Газета.

Каменос је једини представник Запада који учествује на 4. Међународној безбедносној конференцији у Москви која је јуче почела, преноси портал Спутњик.

Грчка је чланица НАТО и ЕУ и моја порука овим организацијама је да треба да сарађују са Русијом и учине све могуће како бу укинуле ембарго, што је катастрофа и за Русију и за ЕУ, казао је он и додао да је Грчка спремна да делује као посредник да би се то остварило.

"Ми делимо проблеме као што је тероризам, пре свега исламски тероризам. Такве групе су такође претња НАТО-у и ту Грчка наступа као важан играч који брани јужни бок Алијансе", навео је грчки министар. ЕУ, НАТО и Русија би требало да сарађују против заједничког непријатеља тиме што ће разменити обавештајне податке и формирати безбедносне зоне, додао је Каменос, преноси Спутњик.

Он је напоменуо да ракетни системи С-300 и ТОР руске производње представљају део грчког арсенала и у пуној мери су интегрисани у постојећи НАТО систем.

Планирамо даљу сарадњу у овој области када ембарго буде коначно укинут, укључујући стварање заједничких погона за производњу у сектору одбране, навео је Каменос.

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

иле

17.04.2015 23:07

Хахаха па кога брига ста ви прицате,сиротињо свјетска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грцка

18.04.2015 01:54

Еее , кад би Грцка била у ситуацији и могуцности да несто диригује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

18.04.2015 09:07

Стварно сам изненађен оваквим у најмању руку безобраним коментарима.Грчка је нас искрено помагала током рата колико је било у њеној могућности. Чланица НАТО-а! Никада се не смију заборавити прави пријатељи. Много српске дјеце из РС-а је крштено у Грчкој и примљењи су као најрођенији. Шта смо то ми помогли Грчкој?! Незахвалност? Код нас изгледа бар пола становништва тражи "краве музаре" за које мисле да су дужне да помогну наш нерад. Додик и Цвијановићка иду у Москву да као циганке моле за кредит под условима које им ни Дјед Мраз неби дао а зна се са каквим се се стварима бори Русија. Мој иле ми смо свјетска сиротиња и кога брига шта ми причамо. Без обзира да ли ће се однос снага промјерити или не (мислим да хоће) морају се цјенити искрени пријатељи све остале који то не цјене зна се како како се зову...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

18.04.2015 10:11

Тако је брацо Грци, само напријед питао вас ко или не, знате ста хоцете! Потпуно се слазем са ВРС РВИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

18.04.2015 11:57

Браво, то је прва земља ЕУ да јавно призна сву погубност политике ЕУ.Међутим прије ће Грчку избацити из ЕУ него што ће се укинути санкције Русији, јер би онда Брисел морао признати своју одговорност за промашену политику под утицајем САД.Такође, сад се Грчка налази у незавидној економско-финансијској ситуацији па ће и наредни политички кораци ЕУ а и Грчке одредити даље понашање истих.

ОДГОВОРИТЕ