Шта открива полиција током контроле луксузних возила?

Контрола луксузних аутомобила показала је резултате, па ће МУП и првих пролећних дана наставити да проверава сва возила са преко 150 коњских снага, а нарочито она са затамњеним стакла и бахато се понашају у саобраћају.

Србија 17.04.2015 | 13:59
Шта открива полиција током контроле луксузних возила?

Контрола саобраћаја не може да буде селективна кажу у МУП-у. После примедби возача да се махом зустављају аутомобили стари више деценија и мање кубикаже, у МУП-у су донели одлуку да ће пооштрити контролу луксузних лимузина.

У Управи саобраћајне полиције кажу да ово није само акција усмерена на саобраћајне прекршаје, па контролу обављају заједно са припадницима МУП-а задуженим за одржавање јавног реда и мира. У изузетним случајевима ова полиција ће моћи да проверава исправност возила, иако то није њен посао.

"Било је проналажења наркотика, оружја, неких других предмета. Забележена су и кривична дела, али и саобраћајни прекршаји као што су невезивање појаса и прекорачење брзине", каже Бобан Милинковић из саобраћајне полиције.

Спремно је око 100 мобилиних радара који ће снимати прекршаје свих возача, а најчешће прекорачење брзине. У наредних месец дана снимање ће се обављати без заустављања тако да ћете слику, то јест снимак прекршаја добити на кућну адресу. И ту ће посебан акценат бити на скупим аутомобилима.

"Други начин је бележење веродостојне исправе, тј. возила у прекршају са измереном брзином и после тога се позивањем, власника возила утврђује идентитет возача и он се процесуира", каже Милинковић.
Возачи се саветују да користе право договора са саобраћајном полицијом, јер по закону, ако се одмах призна прекршај и ако он није у групи најтежих, могуће је преполовити казну, али и сачувати понеки казнени поен.

У марту за само неколико дана контолисано је око 14.000 таквих возила, а њих 3.000 платило је саобраћајне казне. Пошто је седам власника показало отпор при контроли, уследиле су пријаве за ремећене јавног реда и мира. Циљ контоле је и сузбијање трговине наркотицима, кажу у МУП-у.

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

похвале полицијо

17.04.2015 15:47

А кад цете наци покрадена аута?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

17.04.2015 16:24

кад на врби засврби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

17.04.2015 16:35

Ово је МУП Србије а не РС или ФБиХ. У РС-у је идентична ситуација, али овдје се не труде ни да нас лажу да ће контролисати буџованска аута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

знам

17.04.2015 22:42

Испитају :одакле идес гдје си крено ко је власник аута. Добро ауто након мјесец дана аута нема.