Šta otkriva policija tokom kontrole luksuznih vozila?

Kontrola luksuznih automobila pokazala je rezultate, pa će MUP i prvih prolećnih dana nastaviti da proverava sva vozila sa preko 150 konjskih snaga, a naročito ona sa zatamnjenim stakla i bahato se ponašaju u saobraćaju.

Srbija 17.04.2015 | 13:59
Šta otkriva policija tokom kontrole luksuznih vozila?

Kontrola saobraćaja ne može da bude selektivna kažu u MUP-u. Posle primedbi vozača da se mahom zustavljaju automobili stari više decenija i manje kubikaže, u MUP-u su doneli odluku da će pooštriti kontrolu luksuznih limuzina.

U Upravi saobraćajne policije kažu da ovo nije samo akcija usmerena na saobraćajne prekršaje, pa kontrolu obavljaju zajedno sa pripadnicima MUP-a zaduženim za održavanje javnog reda i mira. U izuzetnim slučajevima ova policija će moći da proverava ispravnost vozila, iako to nije njen posao.

"Bilo je pronalaženja narkotika, oružja, nekih drugih predmeta. Zabeležena su i krivična dela, ali i saobraćajni prekršaji kao što su nevezivanje pojasa i prekoračenje brzine", kaže Boban Milinković iz saobraćajne policije.

Spremno je oko 100 mobilinih radara koji će snimati prekršaje svih vozača, a najčešće prekoračenje brzine. U narednih mesec dana snimanje će se obavljati bez zaustavljanja tako da ćete sliku, to jest snimak prekršaja dobiti na kućnu adresu. I tu će poseban akcenat biti na skupim automobilima.

"Drugi način je beleženje verodostojne isprave, tj. vozila u prekršaju sa izmerenom brzinom i posle toga se pozivanjem, vlasnika vozila utvrđuje identitet vozača i on se procesuira", kaže Milinković.
Vozači se savetuju da koriste pravo dogovora sa saobraćajnom policijom, jer po zakonu, ako se odmah prizna prekršaj i ako on nije u grupi najtežih, moguće je prepoloviti kaznu, ali i sačuvati poneki kazneni poen.

U martu za samo nekoliko dana kontolisano je oko 14.000 takvih vozila, a njih 3.000 platilo je saobraćajne kazne. Pošto je sedam vlasnika pokazalo otpor pri kontroli, usledile su prijave za remećene javnog reda i mira. Cilj kontole je i suzbijanje trgovine narkoticima, kažu u MUP-u.

(RTS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pohvale policijo

17.04.2015 15:47

A kad cete naci pokradena auta?

ODGOVORITE
Name

Policajac

17.04.2015 16:24

kad na vrbi zasvrbi

ODGOVORITE
Name

Srbija

17.04.2015 16:35

Ovo je MUP Srbije a ne RS ili FBiH. U RS-u je identična situacija, ali ovdje se ne trude ni da nas lažu da će kontrolisati budžovanska auta.

ODGOVORITE
Name

znam

17.04.2015 22:42

Ispitaju :odakle ides gdje si kreno ko je vlasnik auta. Dobro auto nakon mjesec dana auta nema.