ЛЕ: Убједљиви Наполи, преокрет Севиље...!

Фудбалери Наполија налазе се на корак од полуфинала Лиге Европе, а предност пред реванш мечеве четвртфинала стекао је још бранилац титуле Севиља.

Фудбал 16.04.2015 | 23:15
ЛЕ: Убједљиви Наполи, преокрет Севиље...!

У дербију рунде Севиља је после преокрета савладала руски Зенит 2:1, погоцима Карлоса Баке и Дениса Суареса у последњих 20 минута меча.

Наполи је најближи полуфиналу, декласирао је Волфсбург 4:1 у Немачкој, уз два поготка Марека Хамшика. Фиорентина је у 92. минуту изборила 1:1 против Динама у Кијеву, док су Клуб Брић и Дњипро играли без голова у Белгији.

На терену су била само двојица Срба, Ненад Томовић није имао среће у ремију Фиорентине, скренуо је лопту после шута Џермејна Ленса за вођство Динама.

С друге стране, Милан Родић је био опасан као леви бек Зенита, неколико пута је послао веома корисне центаршутеве, посебно у првих пола сата меча у Севиљи. Владан Кујовић је са клупе гледао реми Брижа.

Реванш утакмице су 23. априла, а финале је 27. маја у Варшави.

Севиља – Зенит 2:1
Бака 73, Суарес 88 – Рјазанцев 29

После бројних неуспешних, али опасних напада по левој страни, Зенит је у 29. минуту коначно повео у Севиљи. Александар Рјазанцев је добио лопту опет на левој страни, ушао је у казнени и снажно шутирао десном ногом, Рико је одбранио, али се лопта одбила на неколико метара од њега, а везни играч руског тима искористио непажњу одбране и из другог покушаја, овај пут левом, је закуцао под пречку.

Севиља је у наставку вршила велики притисак на одбрану руског тима, те коначно 17 минута пре краја стигла до поравнања. После корнера са леве стране, лопта је стигла до Алеикса Видала на десној, он је убацио лопту на гол линију, где је Карлос Бака надскочио штопере Зенита и главом погодио гол.

Андалужани су потом извршили још жешћи притисак, који им два минута пре краја доноси преокрет и велику победу. После још једног неуспешног корнера, лопта се одбила на ивицу казненог простора одакле је из прве шутирао Денис Суарес и уз много среће савладао немоћног Лодигина.

Волфсбург – Наполи 1:4
Бентнер 80 – Игуаин 15, Хамшик 23, 64, Габијадини 77

Гонсало Игуаин је на фантастичан начин отворио вече. Дриес Мартенс је послао савршен дубински пас у казнени простор, а Аргентинац, који је био на ивици офсајда, више руком него грудима смирио лопту, а онда из колена шутирао и погодио за вођство Наполија у Волфсбургу. Само осам минута касније Наполи је дуплирао вођство. Игуаин је уочио Марека Хамшика како се убацује у казнени простор и послао фантастичан пас између двојице ривала, а Словак је само закуцао лопту у мрежу.

Марек Хамшик је 25 минута пре краја дотукао "вукове". Хосе Каљехон је покупио лопту после катастрофалне грешке домаће одбране, утрчао у казнен и проиграо Словака на петерцу, који је лако лопту убацио у гол. Већ 13 минута касније Волфсбург је био пред катастрофом. Лоренцо Инсиње је послао центаршут са леве стране, а Маноло Габијадини је искористио непажњу домаће одбране те главом погодио за огромних 4:0. Ипак, само три минута касније "вукови" су вратили трачак наде. Иван Перишић је пробио по левој страни, послао лопту по земљи у петерац поред двојице играча Наполија, а дочекао је Никлас Бентнер који је лако убацује у гол.

Динамо Кијев – Фиорентина 1:1
Ленс 36 – Бабакар 90+2

Иако је Фиорентина била много опаснија од Динама у првих пола сата, Кијевљани су повели десет минута пре полувремена. После дуге акције, Џермејн Ленс се дуго намештао искоса са леве стране, и коначно се одлучио на шут са ивице казненог простора. Лопта је закачила Томовића и прелетела преко немоћног Нета право у гол.

Фиорентина је доминирала у наставку меча, али је тешко стизала до гол шансе. Најбољу је у 77. минуту пропустио Борха Валеро који је погодио стативу, али Италијани ипак стижу до изједначења пред реванш. У другом минуту судијске надокнаде Кума Бабакар користи гужву у казненом простору и из тешке позиције тресе мрежу Динама.

Клуб Бриж – Дњипро 0:0

Голова није било само у Белгији. Украјинци су били много опаснији од Клуб Брижа, имали дупло више шутева, али је домаћин имао боље гол шансе. Прву је у 27. минуту пропустио Хосе Искиердо, којем је шут из казненог зауставио голман Дњипра, а потом је Дави де Фау на старту другог дела гађао за мало поред стативе.

Коментари / 0

Оставите коментар