LE: Ubjedljivi Napoli, preokret Sevilje...!

Fudbaleri Napolija nalaze se na korak od polufinala Lige Evrope, a prednost pred revanš mečeve četvrtfinala stekao je još branilac titule Sevilja.

Fudbal 16.04.2015 | 23:15
LE: Ubjedljivi Napoli, preokret Sevilje...!

U derbiju runde Sevilja je posle preokreta savladala ruski Zenit 2:1, pogocima Karlosa Bake i Denisa Suaresa u poslednjih 20 minuta meča.

Napoli je najbliži polufinalu, deklasirao je Volfsburg 4:1 u Nemačkoj, uz dva pogotka Mareka Hamšika. Fiorentina je u 92. minutu izborila 1:1 protiv Dinama u Kijevu, dok su Klub Brić i Dnjipro igrali bez golova u Belgiji.

Na terenu su bila samo dvojica Srba, Nenad Tomović nije imao sreće u remiju Fiorentine, skrenuo je loptu posle šuta Džermejna Lensa za vođstvo Dinama.

S druge strane, Milan Rodić je bio opasan kao levi bek Zenita, nekoliko puta je poslao veoma korisne centaršuteve, posebno u prvih pola sata meča u Sevilji. Vladan Kujović je sa klupe gledao remi Briža.

Revanš utakmice su 23. aprila, a finale je 27. maja u Varšavi.

Sevilja – Zenit 2:1
Baka 73, Suares 88 – Rjazancev 29

Posle brojnih neuspešnih, ali opasnih napada po levoj strani, Zenit je u 29. minutu konačno poveo u Sevilji. Aleksandar Rjazancev je dobio loptu opet na levoj strani, ušao je u kazneni i snažno šutirao desnom nogom, Riko je odbranio, ali se lopta odbila na nekoliko metara od njega, a vezni igrač ruskog tima iskoristio nepažnju odbrane i iz drugog pokušaja, ovaj put levom, je zakucao pod prečku.

Sevilja je u nastavku vršila veliki pritisak na odbranu ruskog tima, te konačno 17 minuta pre kraja stigla do poravnanja. Posle kornera sa leve strane, lopta je stigla do Aleiksa Vidala na desnoj, on je ubacio loptu na gol liniju, gde je Karlos Baka nadskočio štopere Zenita i glavom pogodio gol.

Andalužani su potom izvršili još žešći pritisak, koji im dva minuta pre kraja donosi preokret i veliku pobedu. Posle još jednog neuspešnog kornera, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora odakle je iz prve šutirao Denis Suares i uz mnogo sreće savladao nemoćnog Lodigina.

Volfsburg – Napoli 1:4
Bentner 80 – Iguain 15, Hamšik 23, 64, Gabijadini 77

Gonsalo Iguain je na fantastičan način otvorio veče. Dries Martens je poslao savršen dubinski pas u kazneni prostor, a Argentinac, koji je bio na ivici ofsajda, više rukom nego grudima smirio loptu, a onda iz kolena šutirao i pogodio za vođstvo Napolija u Volfsburgu. Samo osam minuta kasnije Napoli je duplirao vođstvo. Iguain je uočio Mareka Hamšika kako se ubacuje u kazneni prostor i poslao fantastičan pas između dvojice rivala, a Slovak je samo zakucao loptu u mrežu.

Marek Hamšik je 25 minuta pre kraja dotukao "vukove". Hose Kaljehon je pokupio loptu posle katastrofalne greške domaće odbrane, utrčao u kaznen i proigrao Slovaka na petercu, koji je lako loptu ubacio u gol. Već 13 minuta kasnije Volfsburg je bio pred katastrofom. Lorenco Insinje je poslao centaršut sa leve strane, a Manolo Gabijadini je iskoristio nepažnju domaće odbrane te glavom pogodio za ogromnih 4:0. Ipak, samo tri minuta kasnije "vukovi" su vratili tračak nade. Ivan Perišić je probio po levoj strani, poslao loptu po zemlji u peterac pored dvojice igrača Napolija, a dočekao je Niklas Bentner koji je lako ubacuje u gol.

Dinamo Kijev – Fiorentina 1:1
Lens 36 – Babakar 90+2

Iako je Fiorentina bila mnogo opasnija od Dinama u prvih pola sata, Kijevljani su poveli deset minuta pre poluvremena. Posle duge akcije, Džermejn Lens se dugo nameštao iskosa sa leve strane, i konačno se odlučio na šut sa ivice kaznenog prostora. Lopta je zakačila Tomovića i preletela preko nemoćnog Neta pravo u gol.

Fiorentina je dominirala u nastavku meča, ali je teško stizala do gol šanse. Najbolju je u 77. minutu propustio Borha Valero koji je pogodio stativu, ali Italijani ipak stižu do izjednačenja pred revanš. U drugom minutu sudijske nadoknade Kuma Babakar koristi gužvu u kaznenom prostoru i iz teške pozicije trese mrežu Dinama.

Klub Briž – Dnjipro 0:0

Golova nije bilo samo u Belgiji. Ukrajinci su bili mnogo opasniji od Klub Briža, imali duplo više šuteva, ali je domaćin imao bolje gol šanse. Prvu je u 27. minutu propustio Hose Iskierdo, kojem je šut iz kaznenog zaustavio golman Dnjipra, a potom je Davi de Fau na startu drugog dela gađao za malo pored stative.

Komentari / 0

Ostavite komentar