Монфис: Самог себе сам изненадио!

Француски тенисер Гаел Монфис рекао је да је пресрећан после пласмана у четвртфинале Мастерса у Монте Карлу, после сјајног тријумфа над Роџером Федерером.

Тенис 17.04.2015 | 08:20
Монфис: Самог себе сам изненадио!

Монфис је до тријумфа над Швајцарцем, који је био постављен за другог носиоца, дошао са 6:4, 7:6 (7:5), после једног сата и 45 минута игре.

„Изненађен сам што сам могао да повећам своју снагу тако брзо. Играо сам солидно, боље него на претходном мечу. Одлично сам ударао са основне линије, био сам агресиван и пресрећан сам“, нагласио је Монфис.

Монфис је нагласио да је шљака дефинитивно подлога на којој се пријатно осећа и да га је тешко победити на њој.

„Солидан сам, добро се крећем и када нађем своју игру, тешко је победити ме. Што се тиче Роџера, увек имам прецизну тактику када играм са њим. Али, три-четири пута током меча је променио своју игру и морао сам да се адаптирам. Пресрећан сам јер сам победио јер сам играо добро. Међутим, ништа није готово, ово је била тек осмина финала. Знам да сам у доброј форми и да могу да играм добро и зато повратак међу десет на свету није далеко“, истакао је Монфис.

Монфиса у наредном колу очекује дуел са Бугарином Григором Димитровим, који је изненадио Станисласа Вавринку из Швајцарске са 6:1, 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар