Monfis: Samog sebe sam iznenadio!

Francuski teniser Gael Monfis rekao je da je presrećan posle plasmana u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, posle sjajnog trijumfa nad Rodžerom Federerom.

Tenis 17.04.2015 | 08:20
Monfis: Samog sebe sam iznenadio!

Monfis je do trijumfa nad Švajcarcem, koji je bio postavljen za drugog nosioca, došao sa 6:4, 7:6 (7:5), posle jednog sata i 45 minuta igre.

„Iznenađen sam što sam mogao da povećam svoju snagu tako brzo. Igrao sam solidno, bolje nego na prethodnom meču. Odlično sam udarao sa osnovne linije, bio sam agresivan i presrećan sam“, naglasio je Monfis.

Monfis je naglasio da je šljaka definitivno podloga na kojoj se prijatno oseća i da ga je teško pobediti na njoj.

„Solidan sam, dobro se krećem i kada nađem svoju igru, teško je pobediti me. Što se tiče Rodžera, uvek imam preciznu taktiku kada igram sa njim. Ali, tri-četiri puta tokom meča je promenio svoju igru i morao sam da se adaptiram. Presrećan sam jer sam pobedio jer sam igrao dobro. Međutim, ništa nije gotovo, ovo je bila tek osmina finala. Znam da sam u dobroj formi i da mogu da igram dobro i zato povratak među deset na svetu nije daleko“, istakao je Monfis.

Monfisa u narednom kolu očekuje duel sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, koji je iznenadio Stanislasa Vavrinku iz Švajcarske sa 6:1, 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar