Исламски имигранти у море бацили хришћане?

Петнаест имиграната афричког поријекла, исламске вјере, ухапшено је по доласку на Сицилију због, према очевицима, тога што су с палубе бацили 12 хришћанских избјеглица у море након свађе на броду који их је превозио у Средоземном мору, саопштила је полиција из Палерма.

Свијет 16.04.2015 | 18:55
Исламски имигранти у море бацили хришћане?

Петнаест људи, држављана Обале Слоноваче, Малија и Сенегала, стигло је у сриједу у сицилијанску луку на броду "Елленсборг", који их је примио. Они су оптужени у четвртак за "вишеструко убиство, отежано вјерском мржњом".

Несрећа се догодила у Сицилијанском мореузу. Према свједочењима која су полицији дали десеци нигеријских и ганских избјеглица који су били у броду, избила је свађа на вјерској основи.

Преживјели су објаснили да су у уторак кренули с либијских обала у гуменом чамцу који је превозио укупно стотињак путника.

"У току путовања, избјеглицама из Нигеријје и Гане, у мањини, петнаестак путника је пријетило да ће их бацити у воду", наведено је у полицијском саопштењу.

Мотив љутње нападача, прецизира се, "могла би бити исповијест хришћанске вјере од стране жртава, насупрот муслиманске, коју исповиједају нападачи. Пријетње су се затим оствариле и 12 особа, сви из Нигерије и Гане је потонуло у водама Средоземног мора.

"Преживјели су се успјели спасити од утапања, формирајући људски ланац", наведено је у саопштењу које је навело "ужасне појединости" које су дали "уплакани очевици".

Према судским изворима које су навели медији, ова "кохерентна свједочења" су омогућила да буду реконструисане чињенице. Неке фотографије су могле бити направљене на броду.

Други одговорни би могли бити идентификовани. Полиција је поднијела извјештај тужилаштву у Палерму које има 48 сати да потврди хапшења.

Хапшења због овог мотива су нечувена у Италији. Водичи су хапшени у прошлости због малтретирања имиграната или су их остављали да умру на чамцима, али не због "вјерске мржње".

Извор: Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

18.04.2015 11:19

Нема везе хрисцани су заврсили у води,видим да су ови атеисти из ЕУ реаговали да је контра ове хрисцане би стријељали.

ОДГОВОРИТЕ