Islamski imigranti u more bacili hrišćane?

Petnaest imigranata afričkog porijekla, islamske vjere, uhapšeno je po dolasku na Siciliju zbog, prema očevicima, toga što su s palube bacili 12 hrišćanskih izbjeglica u more nakon svađe na brodu koji ih je prevozio u Sredozemnom moru, saopštila je policija iz Palerma.

Svijet 16.04.2015 | 18:55
Islamski imigranti u more bacili hrišćane?

Petnaest ljudi, državljana Obale Slonovače, Malija i Senegala, stiglo je u srijedu u sicilijansku luku na brodu "Ellensborg", koji ih je primio. Oni su optuženi u četvrtak za "višestruko ubistvo, otežano vjerskom mržnjom".

Nesreća se dogodila u Sicilijanskom moreuzu. Prema svjedočenjima koja su policiji dali deseci nigerijskih i ganskih izbjeglica koji su bili u brodu, izbila je svađa na vjerskoj osnovi.

Preživjeli su objasnili da su u utorak krenuli s libijskih obala u gumenom čamcu koji je prevozio ukupno stotinjak putnika.

"U toku putovanja, izbjeglicama iz Nigerijje i Gane, u manjini, petnaestak putnika je prijetilo da će ih baciti u vodu", navedeno je u policijskom saopštenju.

Motiv ljutnje napadača, precizira se, "mogla bi biti ispovijest hrišćanske vjere od strane žrtava, nasuprot muslimanske, koju ispovijedaju napadači. Prijetnje su se zatim ostvarile i 12 osoba, svi iz Nigerije i Gane je potonulo u vodama Sredozemnog mora.

"Preživjeli su se uspjeli spasiti od utapanja, formirajući ljudski lanac", navedeno je u saopštenju koje je navelo "užasne pojedinosti" koje su dali "uplakani očevici".

Prema sudskim izvorima koje su naveli mediji, ova "koherentna svjedočenja" su omogućila da budu rekonstruisane činjenice. Neke fotografije su mogle biti napravljene na brodu.

Drugi odgovorni bi mogli biti identifikovani. Policija je podnijela izvještaj tužilaštvu u Palermu koje ima 48 sati da potvrdi hapšenja.

Hapšenja zbog ovog motiva su nečuvena u Italiji. Vodiči su hapšeni u prošlosti zbog maltretiranja imigranata ili su ih ostavljali da umru na čamcima, ali ne zbog "vjerske mržnje".

Izvor: Fena

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

18.04.2015 11:19

Nema veze hriscani su zavrsili u vodi,vidim da su ovi ateisti iz EU reagovali da je kontra ove hriscane bi strijeljali.

ODGOVORITE