МК: Изнер ''за длаку'' да саплете Рафу!

Изнер, као и обично, намучио је Надала, али пропустио прилику и да га победи. Рафа иде ка Новаку...

Тенис 16.04.2015 | 17:00
МК: Изнер ''за длаку'' да саплете Рафу!

Испред осмоструког шампиона Монте Карла и најбољег играча на шљаци у историји стао је 208 центиметара високи Американац (15) Џон Изнер и, умало, саплео великог ривала у намери да га прескочи.

Али, после два сата и 22 минута жестоке борбе, (3) Рафаел Надал успео је да се дочека на другој страни литице, па заслужено иде у четвртфинале где ће се састати са бољим из меча (5) Давид Ферер – (10) Жил Симон.

Сјајна битка водила се на Рафиној омиљеној подлози, на којој је "амерички торањ" (висок 208 центиметара) показао да је и те како неугодан ривал, али је на крају морао да положи оружје.

Први сет је трајао готово сат времена, Надал је у четвртом гему спасао две брејк лопте и како су обојица сигурно сервирала, одлука је пала у тај-брејку. Изнер је био ближи да поведе, имао је 3:5 и 4:6, да би онда Шпанац везао четири поена и направио корак ка победи.

У сличном ритму играло се у наставку када је Рафа типично кажњен за прокоцкане прилике. При вођству од 4:3 је испустио три шансе да одузме сервис ривалу и како то није учинио, Изнер је одмах у следећем гему направио први брејк на мечу и потом одвео борбу у трећи сет - 4:6.

А, тамо је Надал показао зашто се сматра за "краља шљаке". Стрпљиво је вребао нову шансу, направио брејк за 3:1 и пре и после тога без изгубљеног поена на свој сервис трасирао пут ка тријумфу.

Пети тенисер света ће за полуфинале играти против бољег из дуела Давид Ферер - Жил Симон.

 

Коментари / 0

Оставите коментар