MK: Izner ''za dlaku'' da saplete Rafu!

Izner, kao i obično, namučio je Nadala, ali propustio priliku i da ga pobedi. Rafa ide ka Novaku...

Tenis 16.04.2015 | 17:00
MK: Izner ''za dlaku'' da saplete Rafu!

Ispred osmostrukog šampiona Monte Karla i najboljeg igrača na šljaci u istoriji stao je 208 centimetara visoki Amerikanac (15) Džon Izner i, umalo, sapleo velikog rivala u nameri da ga preskoči.

Ali, posle dva sata i 22 minuta žestoke borbe, (3) Rafael Nadal uspeo je da se dočeka na drugoj strani litice, pa zasluženo ide u četvrtfinale gde će se sastati sa boljim iz meča (5) David Ferer – (10) Žil Simon.

Sjajna bitka vodila se na Rafinoj omiljenoj podlozi, na kojoj je "američki toranj" (visok 208 centimetara) pokazao da je i te kako neugodan rival, ali je na kraju morao da položi oružje.

Prvi set je trajao gotovo sat vremena, Nadal je u četvrtom gemu spasao dve brejk lopte i kako su obojica sigurno servirala, odluka je pala u taj-brejku. Izner je bio bliži da povede, imao je 3:5 i 4:6, da bi onda Španac vezao četiri poena i napravio korak ka pobedi.

U sličnom ritmu igralo se u nastavku kada je Rafa tipično kažnjen za prokockane prilike. Pri vođstvu od 4:3 je ispustio tri šanse da oduzme servis rivalu i kako to nije učinio, Izner je odmah u sledećem gemu napravio prvi brejk na meču i potom odveo borbu u treći set - 4:6.

A, tamo je Nadal pokazao zašto se smatra za "kralja šljake". Strpljivo je vrebao novu šansu, napravio brejk za 3:1 i pre i posle toga bez izgubljenog poena na svoj servis trasirao put ka trijumfu.

Peti teniser sveta će za polufinale igrati protiv boljeg iz duela David Ferer - Žil Simon.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar