Дивац: Очекујем бар пет медаља у Рију!

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је да је задовољан начином на који теку припреме спортиста за Олимпијске игре у Рију и истакао да је циљ српског тима да направи корак више у односу на Лондон, односно да се освоји најмање пет медаља.

Остали спортови 16.04.2015 | 19:00
Дивац: Очекујем бар пет медаља у Рију!

"У спорту увек тежите да урадите више и боље, тако да је наш циљ у Рију да будемо бољи него у Лондону, а то значи пет медаља и више. Очекујем да имамо отприлике исто спортиста као на претходним Играма, припреме иду добро и што је најважније обезбеђена су финансијска средства за њих", рекао је Дивац новинарима после седнице скупштине ОКС.

Он је истакао да је посета председника Међународног олимпијског комитета (МОК) Томаса Баха у петак, иако протоколарна, изузетно важна за Србију.

"Имаћемо доста тема за разговор, пре свега када је развој спорта у Србији. Посета првог човека МОК-а је важна, поготово што долази у овом тренутку", рекао је Дивац.

На седници скупштине избарана су три нова члана Извршног одброра ОКС. То су Жељко Трајковић (рвање), Небојша Јевремовић (веслање) и Ива Поповић (синхроно пливање).

"Важно је да имамо комплетиран Извршни одбор да би све функционисало на прави начин и да наставимо добру праксу обезбеђивања финансијских средстава, а самим тим и добрих услова за припреме наших спортиста", поручио је Дивац и додао да су предстојеће Европске игре у Азербејџану изустно важне што због чињенице да ће много млади спортисти осетити велико такмичење, али и због тога што ће имати могућност да обезбеде олимпијску норму.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа 2016. године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

16.04.2015 17:04

Ко чека тај и доцека!

ОДГОВОРИТЕ