Путин: САД чека судбина СССР

Председник Русије Владимир Путин рекао је да САД чека иста судбина као и СССР, али и да Русија ниједну земљу не види као свог противника.

Свијет 16.04.2015 | 22:42
Путин: САД чека судбина СССР

Говорећи о односима светских сила, у традиционалној "Директној линији", Путин је истакао да његова земља не може бити подређена, већ само равноправна.

"САД нису потребни савезници, него вазали. Русија не види себе у таквом систему односа”, рекао је Путин и додао да је СССР после Другог светског рата силом наметао свој модел земљама источне Европе и да се то "није добро завршило".

“То треба признати", рекао је Путин истичући да то сада чине САД, због чега их чека иста судбина као и СССР.

Путин је нагласио да Русија не види ниједну земљу као свог непријатеља, али и да не препоручује никоме да на Русију гледа као на непријатеља.

Руски председник је, одговарајући на питање становника једног пограничног града током традиционалне "Директне линије", рекао да они немају разлога за бригу и да "рат са Украјином није могућ".

"Русија нема империјалистичке амбиције, без обзира на то шта причају критичари. Ми желимо регионалну интеграцију, јер она даје више могућности да Руси ван граница своје земље имају добар живот", рекао је Путин.

Како је навео, политичке околности могу да се промене, али људи остају.

"Не правим разлику између Руса и Украјинаца. Они су, у основи, исти народ", рекао је Путин.

Извор: Б92

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

марко

16.04.2015 13:50

То брате Путине!кумим те Богом немој бити као ова наса продата булумента!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

16.04.2015 14:20

Са све три стране путин је еxстра.

Name

зарко

16.04.2015 14:37

Мислим да је Путин био искрен и да не прети опасност ниједној земљи од Русије.

Name

Књаз Милос

16.04.2015 14:19

Ви мислите да су градјани звали Путина на ТВ? То само наивни могу вјеровати... Звали су по директиви и са унапријед припремљеним питањима. Лицно немам ниста против Путина, нити сам за Обаму и Меркел и Исток-Запад-Сјевер-Југ, ал једно зелим реци. Посмтрајуци историју која се понавља, увијек кад неки властодрзац и монополиста подје прицати да це и други проци као и он, увијек заврси тако да властодрзац који то говори веома брзо заврси своју владавину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

16.04.2015 15:26

Није битно ста је рецено, битно је ко је рекао. Такодје битно је распознат ко се то продаје под именом књаза. Неко ко би га гумицом избрисао из историје не треба лазно представљајуци се да злоупотребљава титулу књаза

Name

нло

16.04.2015 19:13

Не гледај ста ти прица, вец ко ти прица. То је сустина. Мени Обама мозе прицати ста год хоце, ја му ниста не вјерујем. Ста цу, бомбардовали ме.

Name

москва

17.04.2015 03:32

Србуј макар сламу јео.

ОДГОВОРИТЕ