Putin: SAD čeka sudbina SSSR

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da SAD čeka ista sudbina kao i SSSR, ali i da Rusija nijednu zemlju ne vidi kao svog protivnika.

Svijet 16.04.2015 | 22:42
Putin: SAD čeka sudbina SSSR

Govoreći o odnosima svetskih sila, u tradicionalnoj "Direktnoj liniji", Putin je istakao da njegova zemlja ne može biti podređena, već samo ravnopravna.

"SAD nisu potrebni saveznici, nego vazali. Rusija ne vidi sebe u takvom sistemu odnosa”, rekao je Putin i dodao da je SSSR posle Drugog svetskog rata silom nametao svoj model zemljama istočne Evrope i da se to "nije dobro završilo".

“To treba priznati", rekao je Putin ističući da to sada čine SAD, zbog čega ih čeka ista sudbina kao i SSSR.

Putin je naglasio da Rusija ne vidi nijednu zemlju kao svog neprijatelja, ali i da ne preporučuje nikome da na Rusiju gleda kao na neprijatelja.

Ruski predsednik je, odgovarajući na pitanje stanovnika jednog pograničnog grada tokom tradicionalne "Direktne linije", rekao da oni nemaju razloga za brigu i da "rat sa Ukrajinom nije moguć".

"Rusija nema imperijalističke ambicije, bez obzira na to šta pričaju kritičari. Mi želimo regionalnu integraciju, jer ona daje više mogućnosti da Rusi van granica svoje zemlje imaju dobar život", rekao je Putin.

Kako je naveo, političke okolnosti mogu da se promene, ali ljudi ostaju.

"Ne pravim razliku između Rusa i Ukrajinaca. Oni su, u osnovi, isti narod", rekao je Putin.

Izvor: B92

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

marko

16.04.2015 13:50

To brate Putine!kumim te Bogom nemoj biti kao ova nasa prodata bulumenta!

ODGOVORITE
Name

realan

16.04.2015 14:20

Sa sve tri strane putin je exstra.

Name

zarko

16.04.2015 14:37

Mislim da je Putin bio iskren i da ne preti opasnost nijednoj zemlji od Rusije.

Name

Knjaz Milos

16.04.2015 14:19

Vi mislite da su gradjani zvali Putina na TV? To samo naivni mogu vjerovati... Zvali su po direktivi i sa unaprijed pripremljenim pitanjima. Licno nemam nista protiv Putina, niti sam za Obamu i Merkel i Istok-Zapad-Sjever-Jug, al jedno zelim reci. Posmtrajuci istoriju koja se ponavlja, uvijek kad neki vlastodrzac i monopolista podje pricati da ce i drugi proci kao i on, uvijek zavrsi tako da vlastodrzac koji to govori veoma brzo zavrsi svoju vladavinu.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

16.04.2015 15:26

Nije bitno sta je receno, bitno je ko je rekao. Takodje bitno je raspoznat ko se to prodaje pod imenom knjaza. Neko ko bi ga gumicom izbrisao iz istorije ne treba lazno predstavljajuci se da zloupotrebljava titulu knjaza

Name

nlo

16.04.2015 19:13

Ne gledaj sta ti prica, vec ko ti prica. To je sustina. Meni Obama moze pricati sta god hoce, ja mu nista ne vjerujem. Sta cu, bombardovali me.

Name

moskva

17.04.2015 03:32

Srbuj makar slamu jeo.

ODGOVORITE