Ово ће бити невиђени спектакл!

Барса, Реал, Челси, Јунајтед, Сити и Рома на три континента одлучиће ко је првак света у летњем периоду! Каталонци потврдили учешће на Интернационалном купу шампиона, чији су домаћини Аустралија, Кина и САД.

Фудбал 16.04.2015 | 18:40
Ово ће бити невиђени спектакл!

Спремите се за спектакл који ће видети милиони људи! За трофеј најбоље екипе на планети надметаће се великани од чијих имена застаје дах. У борбу за пехар незваничног првака света у летњем периоду бориће се: Барселона, Реал Мадрид, Манчестер јунајтед, Манчестер Сити, Челси, Пари Сен Жермен, Рома, Фјорентина, Порто, мексичка Америка, амерички клуба ЛА Галакси, Њујорк Ред Булс и Сан Хозе, као и још три тима која ће бити накнадо одређена.

Новост је да је учешће на својеврсном турниру шампиона потврдила Барселона, која се није појавила на претходна два издања овог такмичења, које ће се, као и лане, играти у паузи између две сезоне. С тим што ће се за разлику од минулих година проширити на три континента: Северну Америку, Аустралију и Азију.

За сада је познато 13 учесника и већ се зна да турнир у Мелбурну 18. јула отварају Реал Мадрид и Рома. На истом стадиону, намењеном за крикет, који може да прими чак 100.000 гледалаца срешће се још Манчестер Сити - Рома (21. јул) и Реал Мадрид - Манчестер Сити (24. јул)

Паралелно за тим утакмицама играће се врхунски фудбал на још два краја света. Посебно интересантно биће на територији Сједињених Америчких Држава, јер ће пажњу тамошњих навијача највише привући домаћи клубови, а посебно атрактивне биће утакмице актуелног првака МЛС лиге Лос Анђелес Галаксија, који ће од лета бити јачи за садашњег капитена Ливерпула Стивена Џерарда.

Наравно, чињеница да на овакве турнире тренери воде махом најјаче саставе значи да ћемо гледати све звезде браниоца титуле Манчестер јунајтеда, најбоље играче Челсија, биће то прилика и да Златан Ибрахимовић први пут у оваквом окружењу демонстрира вештину, а ништа мање неће бити интересантни ни дуели Фјорентине, Порта, па чак и мексичке Америке.

Термини утакмица на тлу САД ће тек бити одређени, баш као и преостала три клуба учесника овог планетарног догађаја (засад нема никог из Бундеслиге, а логично је очекивати да то буде Бајерн), који ће мечеве играти на Националном стадиону у Пекингу (80.000 места).

Претходни победници Интернационалног купа шампиона били су Реал Мадрид (2013) и Манчестер јунајтеда, али већ се сад зна да ће овај бити најгламурознији и најбројнији до сад, пошто ће учествовати укупно 16 екипа, за разлику од минулих година кад их је било по осам.

Подсетите се финалне утакмица из 2013. у којој је краљевси клуб савладао Челси са 3:1.

Као и прошлогодишње утакмице за трофеј између Манчестер јунајтеда и Ливерпула у којој су Црвени ђаволи славили са 3:1.

Коментари / 0

Оставите коментар