Ovo će biti neviđeni spektakl!

Barsa, Real, Čelsi, Junajted, Siti i Roma na tri kontinenta odlučiće ko je prvak sveta u letnjem periodu! Katalonci potvrdili učešće na Internacionalnom kupu šampiona, čiji su domaćini Australija, Kina i SAD.

Fudbal 16.04.2015 | 18:40
Ovo će biti neviđeni spektakl!

Spremite se za spektakl koji će videti milioni ljudi! Za trofej najbolje ekipe na planeti nadmetaće se velikani od čijih imena zastaje dah. U borbu za pehar nezvaničnog prvaka sveta u letnjem periodu boriće se: Barselona, Real Madrid, Mančester junajted, Mančester Siti, Čelsi, Pari Sen Žermen, Roma, Fjorentina, Porto, meksička Amerika, američki kluba LA Galaksi, Njujork Red Buls i San Hoze, kao i još tri tima koja će biti naknado određena.

Novost je da je učešće na svojevrsnom turniru šampiona potvrdila Barselona, koja se nije pojavila na prethodna dva izdanja ovog takmičenja, koje će se, kao i lane, igrati u pauzi između dve sezone. S tim što će se za razliku od minulih godina proširiti na tri kontinenta: Severnu Ameriku, Australiju i Aziju.

Za sada je poznato 13 učesnika i već se zna da turnir u Melburnu 18. jula otvaraju Real Madrid i Roma. Na istom stadionu, namenjenom za kriket, koji može da primi čak 100.000 gledalaca srešće se još Mančester Siti - Roma (21. jul) i Real Madrid - Mančester Siti (24. jul)

Paralelno za tim utakmicama igraće se vrhunski fudbal na još dva kraja sveta. Posebno interesantno biće na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, jer će pažnju tamošnjih navijača najviše privući domaći klubovi, a posebno atraktivne biće utakmice aktuelnog prvaka MLS lige Los Anđeles Galaksija, koji će od leta biti jači za sadašnjeg kapitena Liverpula Stivena Džerarda.

Naravno, činjenica da na ovakve turnire treneri vode mahom najjače sastave znači da ćemo gledati sve zvezde branioca titule Mančester junajteda, najbolje igrače Čelsija, biće to prilika i da Zlatan Ibrahimović prvi put u ovakvom okruženju demonstrira veštinu, a ništa manje neće biti interesantni ni dueli Fjorentine, Porta, pa čak i meksičke Amerike.

Termini utakmica na tlu SAD će tek biti određeni, baš kao i preostala tri kluba učesnika ovog planetarnog događaja (zasad nema nikog iz Bundeslige, a logično je očekivati da to bude Bajern), koji će mečeve igrati na Nacionalnom stadionu u Pekingu (80.000 mesta).

Prethodni pobednici Internacionalnog kupa šampiona bili su Real Madrid (2013) i Mančester junajteda, ali već se sad zna da će ovaj biti najglamurozniji i najbrojniji do sad, pošto će učestvovati ukupno 16 ekipa, za razliku od minulih godina kad ih je bilo po osam.

Podsetite se finalne utakmica iz 2013. u kojoj je kraljevsi klub savladao Čelsi sa 3:1.

Kao i prošlogodišnje utakmice za trofej između Mančester junajteda i Liverpula u kojoj su Crveni đavoli slavili sa 3:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar