Анализа ЛШ: ''Жути минути'' дефанзиваца!

Давид Луиз, Ћаби Алонсо, Данте, Жером Боатенг... Мало је рећи да су имали лоше вече у првим мечевима полуфинала Лиге шампиона.

Фудбал 16.04.2015 | 15:20
Анализа ЛШ: ''Жути минути'' дефанзиваца!

Луис Суарез је два пута намагарчио Давида Луиза, пробацивши му лопту кроз ноге, дефанзивци Бајерна су против Порта деловали као почетници... Када се то узме у обзир, онда резултати првих утакмица полуфинала Лиге шампиона нису изненађујући.

Пари Сен-Жермен није исти са и без Тијага Силве и Златана Ибрахимовића. То је, ваљда, јасно и онима који овлаш прате фудбалска дешавања у Европи. Али, да се очекивали више од скупог тима Пари Сен-Жермена против Барселоне и то на терену у Паризу то свакако.

Међутим, да би се играло против моћне Барселоне, која противничке одбране залуди "ситним везом", морате да имате стопостотно концентрисану одбрану. А најскупљи дефанзивац на свету - Давид Луиз - у среду увече је главом био свуда, само не у утакмици.

Нападач Барселоне Луис Суарез га је поштено избламирао, па је Бразилац данас мета опште спрдње на друштвеним мрежама. Суарез му је два пута протурао лопту кроз ноге и оба пута је акције завршавао ефектно - код свог првог гола се прошетао кроз одбрану ПСЖ-а, а други пут је "продао тунел" Луизу и потом катапултирао лопту у мрежу.

Ево једног од мишљења о "игри" Луиза. Дао га је легендарни енглески фудбалер Глен Ходл током коментарисања утакмице за Скај спортс: "Луиз је играо као осмогодишњак који никада није тренирао!".

Ходл сматра да Луиза и не треба стављати на место штопера, јер је "непоуздан", већ му наћи место као задњем везном или на боку.

"Разумем да неко није 100 одсто физички спреман, али да покаже такву ноншаланцију...", чудио се Ходл.

Ни Тјерију Анрију није јасно зашто је Луиз уопште улазио у игру, ако није био спреман (тек је залечио повреду). Луиз је у игру ушао после 20-ак минута, јер се Тијаго Силва пожалио на повреду.

"Са тренерског становишта - ако играч није спреман да почне утакмицу, зашто га онда уопште убацивати у игру?", приметио је Анри.

Сумрак је доживео и минхенски Бајерн, који је важио за једног од главних фаворута за освајање титуле првака Европе. Моћни Бајерн је у Португалу изгледао као тим који се тек окупио. Одбрана је била комична!

Порто је сва три гола постигао после несхватљивих грешака одбрамбених фудфбалера - најпре Ћабија Алонса, потом Дантеа и на крају Жерома Боатенга. Фудбалери Порта су добијали лопте на извол'те.

Тренер Бајерна, Пеп Гвардиола, сматра да су за тако очајну игру у одбрани криве повреде.

"Поједини играчи су били дуго повређени... њихове ноге нису издржале", рекао је Шпанац и додао да се његов тим, нараво, неће предати иако га чека тежак посао у реваншу.

Ипак, имао је и разумевање за свој тим:

"Грешке се догађају и фудбалери су само људи. На овом нивоу због тога морате да платите цену. Задовољан сам како смо одреаговали после два примљена гола, али нас је трећи Портов гол уздрмао озбиљно".

Занимљиво је да је Гвардиола пре само неколико недеља изјавио да би "волео да има хиљаду Дантеа". Хм, да ли исто тако размишља после кардиналне грешке свог играча?

Била је то Бајернова ноћ за заборав...

Коментари / 0

Оставите коментар