Analiza LŠ: ''Žuti minuti'' defanzivaca!

David Luiz, Ćabi Alonso, Dante, Žerom Boateng... Malo je reći da su imali loše veče u prvim mečevima polufinala Lige šampiona.

Fudbal 16.04.2015 | 15:20
Analiza LŠ: ''Žuti minuti'' defanzivaca!

Luis Suarez je dva puta namagarčio Davida Luiza, probacivši mu loptu kroz noge, defanzivci Bajerna su protiv Porta delovali kao početnici... Kada se to uzme u obzir, onda rezultati prvih utakmica polufinala Lige šampiona nisu iznenađujući.

Pari Sen-Žermen nije isti sa i bez Tijaga Silve i Zlatana Ibrahimovića. To je, valjda, jasno i onima koji ovlaš prate fudbalska dešavanja u Evropi. Ali, da se očekivali više od skupog tima Pari Sen-Žermena protiv Barselone i to na terenu u Parizu to svakako.

Međutim, da bi se igralo protiv moćne Barselone, koja protivničke odbrane zaludi "sitnim vezom", morate da imate stopostotno koncentrisanu odbranu. A najskuplji defanzivac na svetu - David Luiz - u sredu uveče je glavom bio svuda, samo ne u utakmici.

Napadač Barselone Luis Suarez ga je pošteno izblamirao, pa je Brazilac danas meta opšte sprdnje na društvenim mrežama. Suarez mu je dva puta proturao loptu kroz noge i oba puta je akcije završavao efektno - kod svog prvog gola se prošetao kroz odbranu PSŽ-a, a drugi put je "prodao tunel" Luizu i potom katapultirao loptu u mrežu.

Evo jednog od mišljenja o "igri" Luiza. Dao ga je legendarni engleski fudbaler Glen Hodl tokom komentarisanja utakmice za Skaj sports: "Luiz je igrao kao osmogodišnjak koji nikada nije trenirao!".

Hodl smatra da Luiza i ne treba stavljati na mesto štopera, jer je "nepouzdan", već mu naći mesto kao zadnjem veznom ili na boku.

"Razumem da neko nije 100 odsto fizički spreman, ali da pokaže takvu nonšalanciju...", čudio se Hodl.

Ni Tjeriju Anriju nije jasno zašto je Luiz uopšte ulazio u igru, ako nije bio spreman (tek je zalečio povredu). Luiz je u igru ušao posle 20-ak minuta, jer se Tijago Silva požalio na povredu.

"Sa trenerskog stanovišta - ako igrač nije spreman da počne utakmicu, zašto ga onda uopšte ubacivati u igru?", primetio je Anri.

Sumrak je doživeo i minhenski Bajern, koji je važio za jednog od glavnih favoruta za osvajanje titule prvaka Evrope. Moćni Bajern je u Portugalu izgledao kao tim koji se tek okupio. Odbrana je bila komična!

Porto je sva tri gola postigao posle neshvatljivih grešaka odbrambenih fudfbalera - najpre Ćabija Alonsa, potom Dantea i na kraju Žeroma Boatenga. Fudbaleri Porta su dobijali lopte na izvol'te.

Trener Bajerna, Pep Gvardiola, smatra da su za tako očajnu igru u odbrani krive povrede.

"Pojedini igrači su bili dugo povređeni... njihove noge nisu izdržale", rekao je Španac i dodao da se njegov tim, naravo, neće predati iako ga čeka težak posao u revanšu.

Ipak, imao je i razumevanje za svoj tim:

"Greške se događaju i fudbaleri su samo ljudi. Na ovom nivou zbog toga morate da platite cenu. Zadovoljan sam kako smo odreagovali posle dva primljena gola, ali nas je treći Portov gol uzdrmao ozbiljno".

Zanimljivo je da je Gvardiola pre samo nekoliko nedelja izjavio da bi "voleo da ima hiljadu Dantea". Hm, da li isto tako razmišlja posle kardinalne greške svog igrača?

Bila je to Bajernova noć za zaborav...

Komentari / 0

Ostavite komentar