Шта је право питање за Путина?

Руски предсједник Владимир Путин одржаће данас свој 13. маратон питања и одговора који се догађа од 2001. и његов циљ је да гледаоцима пружи одговоре на најактуелнија дешавања.

Свијет 16.04.2015 | 07:50
Шта је право питање за Путина?

Емисије су углавном фокусиране на домаћу политику, а предсједник подноси извјештај о успјесима владе и проблемима с којима се суочава.

Међутим, повремено коментарише и међународни положај Русије, лични живот, па чак и филозофске теме.

Најдужи програм до сада трајао је четири сата и 47 минута, а неријетко је Путин демонстрирао свој помало оштар хумор.

Раша Тудеј присјећа се десет најнезаборавнијих тренутака у досадашњим емисијама:

Путин као добра вила.

Проблеми Руса који су највише привлачили Путинову пажњу, обично су они лични или локални, а такви су одувокек били дио шоуа.Повремено је Путин чак играо улогу добре виле и испуњавао жеље дјеци која га зову. Прва таква епизода догодила се 2002. када је дјевојчица из далекоисточног града Биробиџана питала предсједника зашто су градске власти поставиле вјештачку новогодишњу јелку на главном тргу, умјесто природне.

- Искрено, не знам шта се десило. То је врло чудно, нарочито у вашој регији..., рекао је Путин додајући да ће гувернер области, који је игром случаја тог дана славио рођендан, себи и цијелом граду поклонити праву јелку.

Супруга – чувар интернета.

У истој емисији, Путин је изнио неколико детаља из личног живота, што иначе избјегава да чини. Питање је било да ли његове ћерке проводе много времена на интернету. Он је рекао да проводе и да мисли да не би требало да то раде толико често.

Моја супруга све то организује на оптималан начин и врло ефектно. Она прави шифре и ако их не унесе, нико од нас не може приступити интернету, објаснио је Путин. Додао је да његова, сада бивша, супруга Људмила ни њему не открива шифре.

Фројдовска омашка

Иако искусан говорник, Путин понекад умије да направи спектакуларан гаф. Он је 2010. говорио против платформи за суочавање противника током предизборне кампање у Украјини, тврдећи да неки политичари могу да користе "антируске и ционистичке слогане".

Из Кремља је касније објашњено да је предсједник мислио на антисемитске, а не ционистичке слогане.

Ипак, "најпродуктивнија" година, када је ријеч о питањима и одговорима, била је 2006. Путин је током емисије рекао да "Русија ником не треба", умјесто да "Русија ником није дужна", обећао да ће "задржати јаз између примања богатих и сиромашних", умјесто да каже да ће га смањити и иронично констатовао да је Грузија добровољно постала дио Руске Федерације, док је та земља заправо тражила да постане дио Русије онда кад је она била царевина, крајем 18. вијека.

Извор: Б92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Баја

16.04.2015 06:43

Хоће ли бити каквих кредита повољно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеx.бл

16.04.2015 08:35

Па наравно кредити су спремни, мали и велики кредит, само премијерка отисла у Америку по средњи кредит!

Name

драган

16.04.2015 07:23

Треснуце рафинерија лову ако бас пуно заскрипи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Пан

16.04.2015 07:25

Треба га питати, зашто му средња класа бијежи из државе и зашто му 67% земљака нема пијаћу воду у кућама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац

16.04.2015 07:34

Питање за Путина; Мозе ли се продати који шлепер Ронхила у русију...братски..испод руке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

16.04.2015 09:45

КАКО СТВАРИ СТОЈЕ МИ СМО ОДАВНО ДОБИЛИ ОНАЈ СРЕДЊИ (ПРСТ) КРЕДИТ. НИЈЕ НИ ОНАЈ МАЛИ, А НИ ОНАЈ ВЕЛИКИ: АЛ, СМО НА..БАЛИ КО ЖУТИ!?

ОДГОВОРИТЕ