Тачи ће у Србији бити ухапшен

Тужилац Србије за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да је потерница за Хашимом Тачијем у Србији на снази тако да он може да буде ухапшен ако овде дође.

Србија 16.04.2015 | 07:40
Тачи ће у Србији бити ухапшен

"Истрага о Тачију је у прекиду, јер је недоступан српским истражним органима. Централа Интерпола јесте стопирала важење потернице за Тачијем у другим земљама уз образложење да је реч о највишим албанским функционерима. Међутим, у Србији је на снази, тако да ако овде дође можемо да га ухапсимо", рекао је Вукчевић за "Блиц".

Приштинска штампа јуче је објавила да ће заменик премијера и косовски министар спољних послова Хашим Тачи боравити крајем месеца у Београду.

Како је објавила приштинска ТВ Кљан Косова позивајући се на неименоване изворе, Тачи ће на позив невладине организације "Амбасадори мира" учествовати на скупу на који су позвани министри спољних послова четири балканске земље.

Шеф дипломатије Србије Ивица Дачић рекао је данас, поводом најава да ће Тачи крајем месеца доћи у Београд, да нема потребе да Тачи долази.

"Тај скуп не организује Влада Србије, ја нисам ни планирао да учествујем на том скупу, тако да не верујем да има потребе да Хашим Тачи долази у Београд", рекао је Дачић.

Он је додао да информацију о доласку Тачија има само из медија.

"Са нама се нико о томе није консултовао, нити је у припреми скупа било који државни орган учествовао", нагласио је шеф српске дипломатије, наводећи да "тако озбилљне ствари не би требало да буду предмет неозбиљног приступа".

"Поштујем рад разних института, НВО, академија, али све што задире у државну политику Србије не може се радити без консултација са владом", рекао је Дачић.

Упитан да ли Тачијев долазак може да представља неки проблем и да ли се против њега води неки истражни поступак, Дачић је поновио:

"Мислим да нема потребе да долази".

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

марко

16.04.2015 06:25

Лазес издајнице!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

16.04.2015 06:38

ИДИ ТИ ВУКЧЕВИЋУ У ПЕЗИЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

16.04.2015 06:53

Вукцевицу,мани се првоаприлских сала. Него ти нама реци, ко је убио насе војнике на стрази на Топцидеру?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

16.04.2015 07:54

Ти цес ухапсити пријатеља дај не лупај. Да је Србин ти би га до сада ухапсио десет пута са својим Векарицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тандара мандара броћ

16.04.2015 09:05

Ево јос се смијем. :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

17.04.2015 16:55

Само га је упозорио да не долази. Велики је ово мућак и издајица српског народа заједно са са оним Векарићем. Продане душе.Овдје би Вучић имао много посла шупљи су као сито, ми се изгледа да ће се прије "часно" пензионисати.

ОДГОВОРИТЕ