Tači će u Srbiji biti uhapšen

Tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je poternica za Hašimom Tačijem u Srbiji na snazi tako da on može da bude uhapšen ako ovde dođe.

Srbija 16.04.2015 | 07:40
Tači će u Srbiji biti uhapšen

"Istraga o Tačiju je u prekidu, jer je nedostupan srpskim istražnim organima. Centrala Interpola jeste stopirala važenje poternice za Tačijem u drugim zemljama uz obrazloženje da je reč o najvišim albanskim funkcionerima. Međutim, u Srbiji je na snazi, tako da ako ovde dođe možemo da ga uhapsimo", rekao je Vukčević za "Blic".

Prištinska štampa juče je objavila da će zamenik premijera i kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači boraviti krajem meseca u Beogradu.

Kako je objavila prištinska TV Kljan Kosova pozivajući se na neimenovane izvore, Tači će na poziv nevladine organizacije "Ambasadori mira" učestvovati na skupu na koji su pozvani ministri spoljnih poslova četiri balkanske zemlje.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić rekao je danas, povodom najava da će Tači krajem meseca doći u Beograd, da nema potrebe da Tači dolazi.

"Taj skup ne organizuje Vlada Srbije, ja nisam ni planirao da učestvujem na tom skupu, tako da ne verujem da ima potrebe da Hašim Tači dolazi u Beograd", rekao je Dačić.

On je dodao da informaciju o dolasku Tačija ima samo iz medija.

"Sa nama se niko o tome nije konsultovao, niti je u pripremi skupa bilo koji državni organ učestvovao", naglasio je šef srpske diplomatije, navodeći da "tako ozbilljne stvari ne bi trebalo da budu predmet neozbiljnog pristupa".

"Poštujem rad raznih instituta, NVO, akademija, ali sve što zadire u državnu politiku Srbije ne može se raditi bez konsultacija sa vladom", rekao je Dačić.

Upitan da li Tačijev dolazak može da predstavlja neki problem i da li se protiv njega vodi neki istražni postupak, Dačić je ponovio:

"Mislim da nema potrebe da dolazi".

Izvor: Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

marko

16.04.2015 06:25

Lazes izdajnice!!!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

16.04.2015 06:38

IDI TI VUKČEVIĆU U PEZIJU!

ODGOVORITE
Name

Deda

16.04.2015 06:53

Vukcevicu,mani se prvoaprilskih sala. Nego ti nama reci, ko je ubio nase vojnike na strazi na Topcideru?

ODGOVORITE
Name

Md

16.04.2015 07:54

Ti ces uhapsiti prijatelja daj ne lupaj. Da je Srbin ti bi ga do sada uhapsio deset puta sa svojim Vekaricem.

ODGOVORITE
Name

Tandara mandara broć

16.04.2015 09:05

Evo jos se smijem. :D

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

17.04.2015 16:55

Samo ga je upozorio da ne dolazi. Veliki je ovo mućak i izdajica srpskog naroda zajedno sa sa onim Vekarićem. Prodane duše.Ovdje bi Vučić imao mnogo posla šuplji su kao sito, mi se izgleda da će se prije "časno" penzionisati.

ODGOVORITE