ЛШ: Порто и Барса на прагу полуфинала!

Фудбалери Барселона и Порта стекли су по два гола предности против Пари Сен Жермена и Бајерна, у четвртфиналним дуелима Лиге шампиона.

Фудбал 15.04.2015 | 23:20
ЛШ: Порто и Барса на прагу полуфинала!

У дербију рунде Барселона је искористила проблема Парижана са повређеним и суспендованим звездама те на крилима Луиса Суареса славила великих 3:1 на Парку принчева.

Највеће узненађење ове фазе такмичења приредио је Порто који је казнио катастрофалне грешке Бајернове одбране те савладао 3:1 баварског гиганта, који је такође био лишен неколико првотимаца због повреда.

У првим мечевима четвртфинала елитног такмичења, Атлетико и Реал су ремизирали без голова у мадридском дербију, док је Јувентус стекао гол предности против Монака. Реванш мечеви су следеће седмице, мечеви у Барселони и Минхену играју се 21. априла.

Луис Суарес и Рикардо Кварежма обележили су дуеле у Паризу и Порту. Обојица су постигла по два гола и били најзаслужнији за велике победе Барселоне и Порта.

Уругвајац је сјајним соло продорима обрукао Давида Луиза и постигао два маестрална поготка на Парку принчева. Каталонци су током већег дела суспрета препуштали иницијативу ПСЖ-у, те стрпљивим и дугим нападима тражили пут ка голу домаћина.

То им је донело резултат већ у 18. минуту, када је после акције Инијесте и Месија, Нејмар искористио сјајну асистенцију Аргентинца и савладао Сиригуа. Уследила је промена у одбрани домаћина која је решила даљи ток меча. Повређеног Тијага Силву заменио је Луиз, кога ће Суарес дуго прогањати у сновима.

Уругвајац је средином другог полувремена два пута предриблао Бразилца у дуелима један на један, и оба пута те акције завршавао на перфектан начин, погоцима. Наду домаћину да се у Барселони бори за велики преокрет дао је резервиста гостију Жереми Матје, који је десет минута пре краја скренуо шут Грегорија ван дер Вила и преварио до тада сјајног Марк-Андреа Тер Штегена.

Нема сумње да се ПСЖ неће предати после овог резултата, јер ће на Ноу Кампу бити јачи за свог кључног играча, Златана Ибрахимовића, који је одрађивао суспензију због црвеног картона против Челсија.

Други меч је преломљен у првих десет минута. Бајерн је имао почетак из ноћне море на Драгау, пре свега одбрана гостију која је поклонила Порту два гола. Прво је Џексон Мартинес украо лопту штоперима гостију из Минхена и изнудио пенал од Мануела Нојера, који је вероватноа заслужио и искључење, али му је судија прогледао кроз прсте.

Пенал је рутински у вођство у трећем минуту претворио Рикардо Кварежма, који само седам минута касније користи нову грешку гостију, овај пут Дантеову, те опет шаље лопту иза леђа најбољег голмана света.

Без Франка Риберија, Арјена Робена, Бастијана Швајнштајгера и Давида Алабе Бајерн није успевао да успостави препознатљиву доминацију у средини терена, тешко је стварао шансе, али се већ у 28 минуту вратио у живот. Ботенг је после доста проблема његовог тима у нападу успео да пошаље центаршут у петерац домаћина, штопери Порта су се реванширали колегама за прва два гола, те омогућили Тијагу Алкантари да погоди за 2:1.

Међутим, овај гол није успео да преокрене ситуацију, Порто је и даље имао више од игре, а за то је награђе новим поготком за огромних 3:1 пред Минхен. Леви бек Алекс Сандро је послао фантастичан дубински пас пред казнени простор Бајерна, Боатенг је наставио серију грешака и промашио лопту, која пада пред ноге Џексона Мартинеса који заобилази Нојера и тресе мрежу.

Лига шампиона, четвртфинале:
ПСЖ – Барселона 1:3 (0:1)
Матје 82аг – Нејмар 18, Суарес 67, 79
Порто – Бајерн 3:1 (2:1)
Кварежма 4, 10, Мартинес 65 – Алкантара 28

Коментари / 0

Оставите коментар