LŠ: Porto i Barsa na pragu polufinala!

Fudbaleri Barselona i Porta stekli su po dva gola prednosti protiv Pari Sen Žermena i Bajerna, u četvrtfinalnim duelima Lige šampiona.

Fudbal 15.04.2015 | 23:20
LŠ: Porto i Barsa na pragu polufinala!

U derbiju runde Barselona je iskoristila problema Parižana sa povređenim i suspendovanim zvezdama te na krilima Luisa Suaresa slavila velikih 3:1 na Parku prinčeva.

Najveće uznenađenje ove faze takmičenja priredio je Porto koji je kaznio katastrofalne greške Bajernove odbrane te savladao 3:1 bavarskog giganta, koji je takođe bio lišen nekoliko prvotimaca zbog povreda.

U prvim mečevima četvrtfinala elitnog takmičenja, Atletiko i Real su remizirali bez golova u madridskom derbiju, dok je Juventus stekao gol prednosti protiv Monaka. Revanš mečevi su sledeće sedmice, mečevi u Barseloni i Minhenu igraju se 21. aprila.

Luis Suares i Rikardo Kvarežma obeležili su duele u Parizu i Portu. Obojica su postigla po dva gola i bili najzaslužniji za velike pobede Barselone i Porta.

Urugvajac je sjajnim solo prodorima obrukao Davida Luiza i postigao dva maestralna pogotka na Parku prinčeva. Katalonci su tokom većeg dela suspreta prepuštali inicijativu PSŽ-u, te strpljivim i dugim napadima tražili put ka golu domaćina.

To im je donelo rezultat već u 18. minutu, kada je posle akcije Inijeste i Mesija, Nejmar iskoristio sjajnu asistenciju Argentinca i savladao Sirigua. Usledila je promena u odbrani domaćina koja je rešila dalji tok meča. Povređenog Tijaga Silvu zamenio je Luiz, koga će Suares dugo proganjati u snovima.

Urugvajac je sredinom drugog poluvremena dva puta predriblao Brazilca u duelima jedan na jedan, i oba puta te akcije završavao na perfektan način, pogocima. Nadu domaćinu da se u Barseloni bori za veliki preokret dao je rezervista gostiju Žeremi Matje, koji je deset minuta pre kraja skrenuo šut Gregorija van der Vila i prevario do tada sjajnog Mark-Andrea Ter Štegena.

Nema sumnje da se PSŽ neće predati posle ovog rezultata, jer će na Nou Kampu biti jači za svog ključnog igrača, Zlatana Ibrahimovića, koji je odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona protiv Čelsija.

Drugi meč je prelomljen u prvih deset minuta. Bajern je imao početak iz noćne more na Dragau, pre svega odbrana gostiju koja je poklonila Portu dva gola. Prvo je Džekson Martines ukrao loptu štoperima gostiju iz Minhena i iznudio penal od Manuela Nojera, koji je verovatnoa zaslužio i isključenje, ali mu je sudija progledao kroz prste.

Penal je rutinski u vođstvo u trećem minutu pretvorio Rikardo Kvarežma, koji samo sedam minuta kasnije koristi novu grešku gostiju, ovaj put Danteovu, te opet šalje loptu iza leđa najboljeg golmana sveta.

Bez Franka Riberija, Arjena Robena, Bastijana Švajnštajgera i Davida Alabe Bajern nije uspevao da uspostavi prepoznatljivu dominaciju u sredini terena, teško je stvarao šanse, ali se već u 28 minutu vratio u život. Boteng je posle dosta problema njegovog tima u napadu uspeo da pošalje centaršut u peterac domaćina, štoperi Porta su se revanširali kolegama za prva dva gola, te omogućili Tijagu Alkantari da pogodi za 2:1.

Međutim, ovaj gol nije uspeo da preokrene situaciju, Porto je i dalje imao više od igre, a za to je nagrađe novim pogotkom za ogromnih 3:1 pred Minhen. Levi bek Aleks Sandro je poslao fantastičan dubinski pas pred kazneni prostor Bajerna, Boateng je nastavio seriju grešaka i promašio loptu, koja pada pred noge Džeksona Martinesa koji zaobilazi Nojera i trese mrežu.

Liga šampiona, četvrtfinale:
PSŽ – Barselona 1:3 (0:1)
Matje 82ag – Nejmar 18, Suares 67, 79
Porto – Bajern 3:1 (2:1)
Kvarežma 4, 10, Martines 65 – Alkantara 28

Komentari / 0

Ostavite komentar