Вулина брине расизам у Бундестагу!

Српски министар Александар Вулин најоштрије је осудио изјаву посланика Социјалдемократске партије Немачке (СПД) у Бундестагу Јосипа Јуратовића који је изнео "расистичке ставове”.

Србија 15.04.2015 | 22:00
Вулина брине расизам    у Бундестагу!

Како је саопштило Министарство рада, Вулин је позвао Бундестаг да се изјасни да ли је то званична политика владајуће немачке коалиције.

Вулин је, како се наводи у саопштењу, рекао да га брине расистички став посланика СПД у Бундестагу, према коме "Срби у Хрватској не би требало да имају право гласа".

Вулин је, реагујући на изјаву Јуратовића, јединог Хрвата посланика СПД у Бундестагу, да "у српској влади има идиота, који тамо не би требало да буду, попут министра Вулина" као и "да би укинуо право гласања дијаспори и мањинама на изборима", рекао да му је драго због те изјаве, која доказује да "примитивизам није карактеристика само Балкана, већ уме да проговори и у Бундестагу", додаје се у саопштењу.

Министар рада је уједно затражио од немачког СПД да одговори да ли је то лични став Јуратовића, а од владајуће коалиције у Бундестагу "да се изјасни да ли дели његово уверење да Срби у Хрватској не треба да гласају као и да ли је то званична политика Бундестага", истиче се у саопштењу.

Извор: Мондо/Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

маја

15.04.2015 21:04

Као да су Срби на привременом боравку у Хрватској.Срам га било расистà.

ОДГОВОРИТЕ