Vulina brine rasizam u Bundestagu!

Srpski ministar Aleksandar Vulin najoštrije je osudio izjavu poslanika Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) u Bundestagu Josipa Juratovića koji je izneo "rasističke stavove”.

Srbija 15.04.2015 | 22:00
Vulina brine rasizam    u Bundestagu!

Kako je saopštilo Ministarstvo rada, Vulin je pozvao Bundestag da se izjasni da li je to zvanična politika vladajuće nemačke koalicije.

Vulin je, kako se navodi u saopštenju, rekao da ga brine rasistički stav poslanika SPD u Bundestagu, prema kome "Srbi u Hrvatskoj ne bi trebalo da imaju pravo glasa".

Vulin je, reagujući na izjavu Juratovića, jedinog Hrvata poslanika SPD u Bundestagu, da "u srpskoj vladi ima idiota, koji tamo ne bi trebalo da budu, poput ministra Vulina" kao i "da bi ukinuo pravo glasanja dijaspori i manjinama na izborima", rekao da mu je drago zbog te izjave, koja dokazuje da "primitivizam nije karakteristika samo Balkana, već ume da progovori i u Bundestagu", dodaje se u saopštenju.

Ministar rada je ujedno zatražio od nemačkog SPD da odgovori da li je to lični stav Juratovića, a od vladajuće koalicije u Bundestagu "da se izjasni da li deli njegovo uverenje da Srbi u Hrvatskoj ne treba da glasaju kao i da li je to zvanična politika Bundestaga", ističe se u saopštenju.

Izvor: Mondo/Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

maja

15.04.2015 23:04

Kao da su Srbi na privremenom boravku u Hrvatskoj.Sram ga bilo rasistà.

ODGOVORITE