МК, преглед дана: Монфис ће на Федекса!

Француски тенисер Гаел Монфис пласирао се у треће коло мастерса у Монте Карлу, где ће играти са другим тенисером света Роџером Федерером.

Тенис 15.04.2015 | 22:20
МК, преглед дана: Монфис ће на Федекса!

Један од најхаризматичнијих играча на Туру стигао је до наредне рунде после борбе од скоро два сата са Украјинцем Александром Долгополовим – 7:6(5), 7:6(6).

Одлука је пала у два тај-брејка, иако је виђено по неколико брејкова на обе стране. Најпре је Долгополов био у ситуацији да сервира за вођство (5:4), али је Монфис успео да узврати и стигне до предности.

И у другом делу игре Француз је био тај који је први стизао до брејка предности, али је Украјинац оба пута, при резултату 3:2 и 4:3, успевао да направи експресан рибрејк – да би затим Монфис спасао и сет лопту пре уласка у 13. гем.

Имао је Долгополов шансу да одведе у трећи сет, али је Монфис успео да се врати и после пет три освоји други тај-брејк – 8:6.

Доста мање узбуђења виђено је у дуелу, још једног Француза, Жоа-Вилфрида Цонге и Давида Гофана из Белгије, пошто су Цонги били потребна два брејка за коначни тријумф.

Првим је стигао до прилике да сервисима дође до вођства у сетовима, што је и учинио, да би други део игре, после велике борбе, отворио новим одузетим сервисом и сачувао предност до краја.

Цонга ће у наредном колу играти против Марина Чилића из Хрватске, док ће се Милош Раонић, који је такође у два сета поразио Жоаа Соузу и Бразила (6:3, 7:6(4)), састати са ветераном Томије Робредом из Шпаније.

Нешто раније током дана, Рафаел Надал, осмоструки шампион у Монте Карлу, на изванредан начин започео је овосезонско такмичење у Кнежевини, сигуран је био и Роџер Федерер, док је Виктор Троицки елиминисан од стране Џона Изнера.

Монте Карло, друго коло:

Томаш Бердих – Сергеј Стаховски 6:4, 7:6
Роберто Баутиста Агут – Фиип Колшрајбер 6:7, 6:3, 7:6
Томи Робредо – Марсел Гранољерс 6:1, 6:1
Стан Вавринка – Хуан Монако 6:1, 6:4
Рафаел Надал – Лукас Пуи 6:2, 6:1
Жил Симон – Беноа Пер 6:4, 7:5
Григор Димитров – Фабио Фоњини 6:3, 6:4
Роџер Федерер – Жереми Шарди 6.2, 6:1
Виктор Троицки – Џон Изнер 6:7, 6:7
Милош Раонић – Жоао Соуса 6:3, 7:6
Жо-Вилфред Цонга – Давид Гофан 6:3, 6:4
Гаел Монфис – Александр Долгополов 7:6, 7:6

Коментари / 0

Оставите коментар