MK, pregled dana: Monfis će na Fedeksa!

Francuski teniser Gael Monfis plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu, gde će igrati sa drugim teniserom sveta Rodžerom Federerom.

Tenis 15.04.2015 | 22:20
MK, pregled dana: Monfis će na Fedeksa!

Jedan od najharizmatičnijih igrača na Turu stigao je do naredne runde posle borbe od skoro dva sata sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim – 7:6(5), 7:6(6).

Odluka je pala u dva taj-brejka, iako je viđeno po nekoliko brejkova na obe strane. Najpre je Dolgopolov bio u situaciji da servira za vođstvo (5:4), ali je Monfis uspeo da uzvrati i stigne do prednosti.

I u drugom delu igre Francuz je bio taj koji je prvi stizao do brejka prednosti, ali je Ukrajinac oba puta, pri rezultatu 3:2 i 4:3, uspevao da napravi ekspresan ribrejk – da bi zatim Monfis spasao i set loptu pre ulaska u 13. gem.

Imao je Dolgopolov šansu da odvede u treći set, ali je Monfis uspeo da se vrati i posle pet tri osvoji drugi taj-brejk – 8:6.

Dosta manje uzbuđenja viđeno je u duelu, još jednog Francuza, Žoa-Vilfrida Conge i Davida Gofana iz Belgije, pošto su Congi bili potrebna dva brejka za konačni trijumf.

Prvim je stigao do prilike da servisima dođe do vođstva u setovima, što je i učinio, da bi drugi deo igre, posle velike borbe, otvorio novim oduzetim servisom i sačuvao prednost do kraja.

Conga će u narednom kolu igrati protiv Marina Čilića iz Hrvatske, dok će se Miloš Raonić, koji je takođe u dva seta porazio Žoaa Souzu i Brazila (6:3, 7:6(4)), sastati sa veteranom Tomije Robredom iz Španije.

Nešto ranije tokom dana, Rafael Nadal, osmostruki šampion u Monte Karlu, na izvanredan način započeo je ovosezonsko takmičenje u Kneževini, siguran je bio i Rodžer Federer, dok je Viktor Troicki eliminisan od strane Džona Iznera.

Monte Karlo, drugo kolo:

Tomaš Berdih – Sergej Stahovski 6:4, 7:6
Roberto Bautista Agut – Fiip Kolšrajber 6:7, 6:3, 7:6
Tomi Robredo – Marsel Granoljers 6:1, 6:1
Stan Vavrinka – Huan Monako 6:1, 6:4
Rafael Nadal – Lukas Pui 6:2, 6:1
Žil Simon – Benoa Per 6:4, 7:5
Grigor Dimitrov – Fabio Fonjini 6:3, 6:4
Rodžer Federer – Žeremi Šardi 6.2, 6:1
Viktor Troicki – Džon Izner 6:7, 6:7
Miloš Raonić – Žoao Sousa 6:3, 7:6
Žo-Vilfred Conga – David Gofan 6:3, 6:4
Gael Monfis – Aleksandr Dolgopolov 7:6, 7:6

Komentari / 0

Ostavite komentar