Деби Барсе на летњем Купу шампиона!

Организатори трећег великог турнира у САД саопштили су списак учесника, на челу са Барселоном, Челсијем и Манчестер јунајтедом.

Фудбал 16.04.2015 | 09:20
Деби Барсе на летњем Купу шампиона!

Трећи по реду Куп шампиона окупиће десет, уместо досадашњих осам клубова, а први пут ће учествовати Барселона предвођена Лионелом Месијем.

Организатори су саопштили да ће Манчестер јунајтед бранити трофеј освојен лета 2014, а поново ће наступити Челси, финалиста инаугуралног такмичења 2013. године.

Из Европе стижу још Пари сен Жермен, Порто и Фиорентина, Клуб Америка биће представник Мексика, док ће домаћин бити заступљен са три клуба: Лос Анђелес Галакси, Њујорк Ред Булс и Сан Хозе Ертквејкс.

То значи да би Стивен Џерард, који из Ливерпула иде у Галакси на крају ове сезоне, врло брзо могао још једном да се састане са великим ривалима из Јунајтеда. Подсећамо да је капитен "редса" недавно искључен у дерби мечу на Енфилду након само 37 секунди проведених на терену!

Претходних година је Куп шампиона трајао десетак дана, крајем јула и почетком августа, а сада ће бити продужен како би се тимовима оставило више времена за тренинге између утакмица.

Сличан концепт спровешће и Аустралијанци, који су обезбедили долазак Реала, Роме и Манчестер ситија.

Коментари / 0

Оставите коментар