Debi Barse na letnjem Kupu šampiona!

Organizatori trećeg velikog turnira u SAD saopštili su spisak učesnika, na čelu sa Barselonom, Čelsijem i Mančester junajtedom.

Fudbal 16.04.2015 | 09:20
Debi Barse na letnjem Kupu šampiona!

Treći po redu Kup šampiona okupiće deset, umesto dosadašnjih osam klubova, a prvi put će učestvovati Barselona predvođena Lionelom Mesijem.

Organizatori su saopštili da će Mančester junajted braniti trofej osvojen leta 2014, a ponovo će nastupiti Čelsi, finalista inauguralnog takmičenja 2013. godine.

Iz Evrope stižu još Pari sen Žermen, Porto i Fiorentina, Klub Amerika biće predstavnik Meksika, dok će domaćin biti zastupljen sa tri kluba: Los Anđeles Galaksi, Njujork Red Buls i San Hoze Ertkvejks.

To znači da bi Stiven Džerard, koji iz Liverpula ide u Galaksi na kraju ove sezone, vrlo brzo mogao još jednom da se sastane sa velikim rivalima iz Junajteda. Podsećamo da je kapiten "redsa" nedavno isključen u derbi meču na Enfildu nakon samo 37 sekundi provedenih na terenu!

Prethodnih godina je Kup šampiona trajao desetak dana, krajem jula i početkom avgusta, a sada će biti produžen kako bi se timovima ostavilo više vremena za treninge između utakmica.

Sličan koncept sprovešće i Australijanci, koji su obezbedili dolazak Reala, Rome i Mančester sitija.

Komentari / 0

Ostavite komentar