"Не осјећам никакву одговорност"

Министар одбране Братислав Гашић рекао је у Москви да није у сукобу с начелником Генералштаба Љубишом Диковићем.

Србија 15.04.2015 | 21:10
"Не осјећам никакву одговорност"

Он је истакао и да је на Тужилаштву да одлучи када ће се појавити цели извештаји комисија које су се бавиле узроцима пада војног хеликоптера када је страдало седморо особа. Гашић је рекао и да не осећа одговорност за пад хеликоптера, као и да би, да може, све поново урадио.

Министар одбране се такође осврнуо и на претходну српску владу, коју је оптужио да је хтела циљано да уништи ваздухопловство, као и да су саветници надлежних били “балерине“.

Он је у Москви разговарао с руским колегом Сергејом Шојгуом, уочи Међународне конференције о безбедности која се одржава у четвртак и петак.

Шојгу је захвалио Гашићу што је прихватио позив рекавши да с нестрипљењем очекује сутрашњу презентацију о безбедности и ситуацији на Балкану коју ће Гашић изложити на конференцији.

Шојгу је у делу састанка на коме су присуствовали новинари истакао да војске Србије и Русије и две земље везују традиционално добри и предвидљиви односи и учествовање у заједничким победама.

Након састанка са Шојгуом Гашић је рекао да су разговарали о војно-економској, војно-војној и о сарадњи у сфери образовања, али о куповини хеликоптера у Русији за потребе Војске Србије.

Гашић је рекао да је од руског колеге тражио да помогне да се процес куповине убрза и додао да Србија има новца да купи један хеликоптер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар