"Ne osjećam nikakvu odgovornost"

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je u Moskvi da nije u sukobu s načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem.

Srbija 15.04.2015 | 21:10
"Ne osjećam nikakvu odgovornost"

On je istakao i da je na Tužilaštvu da odluči kada će se pojaviti celi izveštaji komisija koje su se bavile uzrocima pada vojnog helikoptera kada je stradalo sedmoro osoba. Gašić je rekao i da ne oseća odgovornost za pad helikoptera, kao i da bi, da može, sve ponovo uradio.

Ministar odbrane se takođe osvrnuo i na prethodnu srpsku vladu, koju je optužio da je htela ciljano da uništi vazduhoplovstvo, kao i da su savetnici nadležnih bili “balerine“.

On je u Moskvi razgovarao s ruskim kolegom Sergejom Šojguom, uoči Međunarodne konferencije o bezbednosti koja se održava u četvrtak i petak.

Šojgu je zahvalio Gašiću što je prihvatio poziv rekavši da s nestripljenjem očekuje sutrašnju prezentaciju o bezbednosti i situaciji na Balkanu koju će Gašić izložiti na konferenciji.

Šojgu je u delu sastanka na kome su prisustvovali novinari istakao da vojske Srbije i Rusije i dve zemlje vezuju tradicionalno dobri i predvidljivi odnosi i učestvovanje u zajedničkim pobedama.

Nakon sastanka sa Šojguom Gašić je rekao da su razgovarali o vojno-ekonomskoj, vojno-vojnoj i o saradnji u sferi obrazovanja, ali o kupovini helikoptera u Rusiji za potrebe Vojske Srbije.

Gašić je rekao da je od ruskog kolege tražio da pomogne da se proces kupovine ubrza i dodao da Srbija ima novca da kupi jedan helikopter.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar