МК: Изнерове бомбе прејаке за Виктора!

Виктор Троицки није успео да се пласира у осмину финала Монте Карла пошто је после два тај-брејка поражен од америчког тенисера Џона Изнера 7:6(4), 7:6(5).

Тенис 15.04.2015 | 16:20
МК: Изнерове бомбе прејаке за Виктора!

Једноставно, када Изнера крене сервис и ако је расположен, нема шта да траже на терену ни момци из првих 10 на свету. Американац је сакупио чак 16 асова, имао 78 одсто првог сервиса, а успео је да спасе свих седам брејк лопти. Виктор је био добар, али недовољно да се савлада бомбардер из САД.

Дуго није било прилика за брејк, један гем је Виктор освојио без изгубљеног поена, а онда је са 40:0 повео Американац у деветом гему. Био је то велики изазов за Троицког, који је три пута спречио брејк, а онда и вратио вођство. Било је јасно да ће тај-брејк одлучивати, а онда, Виктор је држао темпо само до 3:3, после чега је Изнер преузео вођство за освајање првог сета.

У наставку Виктор није успевао да дође до брејка, пошто је два пута одолевао Изнер. У трећем гему две шансе нису искоришћене, а у седмом три после 40:0, па је 19. играч света повео са 4:3.

Троицком је било веома тешко да дође до прилике на сервис америчког тенисера који је испаљивао "ракете" и тако гасио сваку наду у брејк противника, па је после 11. гема поново дошао до ситуације да притисне Виктора (6:5), али је Србин изборио нови тај-брејк (6:6).

Поново је Изнер демонстрирао силу при првом ударцу, а уз један мини-брејк дошао до тога да сервира при 6:5 за меч, што је он реализовао и пласирао се у осмину финала где ће у дербију играти против Рафаела Надала који је био бољи од Лукаса Пуила.

Коментари / 0

Оставите коментар