MK: Iznerove bombe prejake za Viktora!

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala Monte Karla pošto je posle dva taj-brejka poražen od američkog tenisera Džona Iznera 7:6(4), 7:6(5).

Tenis 15.04.2015 | 16:20
MK: Iznerove bombe prejake za Viktora!

Jednostavno, kada Iznera krene servis i ako je raspoložen, nema šta da traže na terenu ni momci iz prvih 10 na svetu. Amerikanac je sakupio čak 16 asova, imao 78 odsto prvog servisa, a uspeo je da spase svih sedam brejk lopti. Viktor je bio dobar, ali nedovoljno da se savlada bombarder iz SAD.

Dugo nije bilo prilika za brejk, jedan gem je Viktor osvojio bez izgubljenog poena, a onda je sa 40:0 poveo Amerikanac u devetom gemu. Bio je to veliki izazov za Troickog, koji je tri puta sprečio brejk, a onda i vratio vođstvo. Bilo je jasno da će taj-brejk odlučivati, a onda, Viktor je držao tempo samo do 3:3, posle čega je Izner preuzeo vođstvo za osvajanje prvog seta.

U nastavku Viktor nije uspevao da dođe do brejka, pošto je dva puta odolevao Izner. U trećem gemu dve šanse nisu iskorišćene, a u sedmom tri posle 40:0, pa je 19. igrač sveta poveo sa 4:3.

Troickom je bilo veoma teško da dođe do prilike na servis američkog tenisera koji je ispaljivao "rakete" i tako gasio svaku nadu u brejk protivnika, pa je posle 11. gema ponovo došao do situacije da pritisne Viktora (6:5), ali je Srbin izborio novi taj-brejk (6:6).

Ponovo je Izner demonstrirao silu pri prvom udarcu, a uz jedan mini-brejk došao do toga da servira pri 6:5 za meč, što je on realizovao i plasirao se u osminu finala gde će u derbiju igrati protiv Rafaela Nadala koji je bio bolji od Lukasa Puila.

Komentari / 0

Ostavite komentar