ЛШ, најава: Порто - Бајерн, ПСЖ чека Барсу без четворице!

Фудбалери Пари Сен Жермена и Барселоне сутра у Паризу одиграће прву утакмицу чевртфинала Лиге шампиона, док у другом дуелу Порто дочекује минхенски Бајерн.

Фудбал 15.04.2015 | 17:00
ЛШ, најава: Порто - Бајерн, ПСЖ чека Барсу без четворице!

Дуел између ПСЖ-а и Барселоне биће реприза четвртфинала из 2013. године, када је каталонски тим славио због правила гола у гостима. исти ривала састали су се и ове сезоне у групној фази, ПСЖ је победио на Парку Принчева са 3:2, док је Барселона била боља на Ноу Кампу са 3:1.

Парижани су последњи пут у полуфиналу Лиге шампиона били пре тачно 20 година када их је елиминисан Милан или прецизније речено Дејан Савићевицг, а дуел против Барселоне дочекује након освајања Лига купа и победе над Бастијом од 4:0.
Екипа Лорана Блана биће ослабљена неиграњем прве звезде и некадашњег нападача Барселоне Златана Ибрахимовића због суспензије, као и Марка Вератија, док су повређени Давид Луиз и Тијаго Мота.

"Већ смо показали да можемо да играмо и победимо Барселону. Имамо доста проблема са повредама играча и мораћемо да дамо 150 одсто својих могућности", рекао је везиста Блез Матуиди.

Са друге стране, Барселоне је осми пут у низу међу осам најбољих тимова Европе, а тренера Луиса Енрике радује одлична форма његовог тима и прво место у Примери, које није угрозио ни реми минулог викенда против Севиље.

"Морамо грешке да сведемо на минимум, ПСЖ је квалитетан тим, што је доказао против Челсија. Вребаће своју шансу и веома су опасни", рекао је Бразилац Адријано.

Један од главних кандидата за освајање Лиге шампиона Бајерн имаће, условно речено, лакши задатак против Порта, иако ће на Драгау бити лишен услуга Арјена Робена, Франка Риберија и Бастијана Швајнштајгера.

"Бајерн има доста квалитетних играча у тиму и то не сме да будеоправдање. Фаворити смо и то морамо да докажемо", рекао је директор Карл-Хајнц Румениге.
Тренер Порта Жулен Лопетеги рекао је да завиди колеги Гвардиоли, пошто је неколицину играча одмарао за викенд.

"Бајерн је одмарао доста фудбалера јер има велику предност. Мораћемо да се освежимо и покушамо да парирамо јаком тиму", рекао је Лопетеги.

Утакмице на Драгау и Парку принчева играју се у среду у стандардном термину од 20.45 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар