LŠ, najava: Porto - Bajern, PSŽ čeka Barsu bez četvorice!

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Barselone sutra u Parizu odigraće prvu utakmicu čevrtfinala Lige šampiona, dok u drugom duelu Porto dočekuje minhenski Bajern.

Fudbal 15.04.2015 | 17:00
LŠ, najava: Porto - Bajern, PSŽ čeka Barsu bez četvorice!

Duel između PSŽ-a i Barselone biće repriza četvrtfinala iz 2013. godine, kada je katalonski tim slavio zbog pravila gola u gostima. isti rivala sastali su se i ove sezone u grupnoj fazi, PSŽ je pobedio na Parku Prinčeva sa 3:2, dok je Barselona bila bolja na Nou Kampu sa 3:1.

Parižani su poslednji put u polufinalu Lige šampiona bili pre tačno 20 godina kada ih je eliminisan Milan ili preciznije rečeno Dejan Savićevicg, a duel protiv Barselone dočekuje nakon osvajanja Liga kupa i pobede nad Bastijom od 4:0.
Ekipa Lorana Blana biće oslabljena neigranjem prve zvezde i nekadašnjeg napadača Barselone Zlatana Ibrahimovića zbog suspenzije, kao i Marka Veratija, dok su povređeni David Luiz i Tijago Mota.

"Već smo pokazali da možemo da igramo i pobedimo Barselonu. Imamo dosta problema sa povredama igrača i moraćemo da damo 150 odsto svojih mogućnosti", rekao je vezista Blez Matuidi.

Sa druge strane, Barselone je osmi put u nizu među osam najboljih timova Evrope, a trenera Luisa Enrike raduje odlična forma njegovog tima i prvo mesto u Primeri, koje nije ugrozio ni remi minulog vikenda protiv Sevilje.

"Moramo greške da svedemo na minimum, PSŽ je kvalitetan tim, što je dokazao protiv Čelsija. Vrebaće svoju šansu i veoma su opasni", rekao je Brazilac Adrijano.

Jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona Bajern imaće, uslovno rečeno, lakši zadatak protiv Porta, iako će na Dragau biti lišen usluga Arjena Robena, Franka Riberija i Bastijana Švajnštajgera.

"Bajern ima dosta kvalitetnih igrača u timu i to ne sme da budeopravdanje. Favoriti smo i to moramo da dokažemo", rekao je direktor Karl-Hajnc Rumenige.
Trener Porta Žulen Lopetegi rekao je da zavidi kolegi Gvardioli, pošto je nekolicinu igrača odmarao za vikend.

"Bajern je odmarao dosta fudbalera jer ima veliku prednost. Moraćemo da se osvežimo i pokušamo da pariramo jakom timu", rekao je Lopetegi.

Utakmice na Dragau i Parku prinčeva igraju se u sredu u standardnom terminu od 20.45 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar