Сутра се ставља тачка на ''случај дрон''!

У четвртак и петак пред Судом за арбитражу у спорту биће одржано саслушање о жалби Србије на одлуку УЕФА о прекинутом мечу против Албаније у квалификацијама за ЕУРО 2016.

Фудбал 15.04.2015 | 15:20
Сутра се ставља тачка на ''случај дрон''!

Српска делегација путује у Лозану где ће пред Судом за арбитражу у спорту у наредна два дана покушати да оспоре одлуку УЕФА донету после прекинутог меча Србија - Албанија у Београду у октобру прошле године.

Генерални секеретар ФСС Зоран Лаковић је оптимиста.

“Жалба је добро урађена са тимом швајцарских адвоката, али ћемо давати само лимитиране информације по питању наше одбране. Оптимизам базирамо на томе да је УЕФА у првом степену у потпуности пренебрегла чињеницу да је окидач за прекид утакмице била политичка провокација. Направљен је и преседан што је донета одлука о победи Србије за зеленим столом, а онда су нам бодови одузети. Тиме је направљена неправда не само према нама, већ и осталим репрезентацијама из наше групе”, истакао је за “Журнал” Лаковић.

Генерални секеретар ФСС, који у Лозану одлази са замеником Небојшом Ивковићем, напоменуо је да ће српска делегација, са својим правним тимом, у четвртак бити саслушана пред Судом за арбитражу у спорту, а сведоци ће говорити путем линка. Албанска страна биће саслушана у петак, и српска делегација присуствоваће њиховом сведочењу, баш као што ће они то учинити дан раније.

Одлука Арбитражног суда не очекује се брзо.

“У појединим ситуацијама одлуке Арбитражног суда у Лозани познате су одмах, али у овом случају очекујемо је за око 30 дана”, додао је Зоран Лаковић.

Меч квалификација Србија - Албанија одигран у октобру прошле године прекинут је због уласка дрона изнад стадиона.

УЕФА је регистровала ту утакмицу службеним резултатом 3:0 у корист Србије, али и ФСС одузела три бода, "орлове" казнила са два меча пред празним трибинама на свом терену и 100.000 евра. Албанци су тада добили такође новчану казну од 100.000 евра.

Оба савеза су након тога уложила жалбу на ту одлуку. Из Ниона је, међутим, почетком децембра потврђена та казна, а жалбе нису усвојене. ФСС је одмах након тога најавио да ће ићи до последње инстанце - Суда за арбитражу у спорту у Лозани.

Коментари / 0

Оставите коментар