Sutra se stavlja tačka na ''slučaj dron''!

U četvrtak i petak pred Sudom za arbitražu u sportu biće održano saslušanje o žalbi Srbije na odluku UEFA o prekinutom meču protiv Albanije u kvalifikacijama za EURO 2016.

Fudbal 15.04.2015 | 15:20
Sutra se stavlja tačka na ''slučaj dron''!

Srpska delegacija putuje u Lozanu gde će pred Sudom za arbitražu u sportu u naredna dva dana pokušati da ospore odluku UEFA donetu posle prekinutog meča Srbija - Albanija u Beogradu u oktobru prošle godine.

Generalni sekeretar FSS Zoran Laković je optimista.

“Žalba je dobro urađena sa timom švajcarskih advokata, ali ćemo davati samo limitirane informacije po pitanju naše odbrane. Optimizam baziramo na tome da je UEFA u prvom stepenu u potpunosti prenebregla činjenicu da je okidač za prekid utakmice bila politička provokacija. Napravljen je i presedan što je doneta odluka o pobedi Srbije za zelenim stolom, a onda su nam bodovi oduzeti. Time je napravljena nepravda ne samo prema nama, već i ostalim reprezentacijama iz naše grupe”, istakao je za “Žurnal” Laković.

Generalni sekeretar FSS, koji u Lozanu odlazi sa zamenikom Nebojšom Ivkovićem, napomenuo je da će srpska delegacija, sa svojim pravnim timom, u četvrtak biti saslušana pred Sudom za arbitražu u sportu, a svedoci će govoriti putem linka. Albanska strana biće saslušana u petak, i srpska delegacija prisustvovaće njihovom svedočenju, baš kao što će oni to učiniti dan ranije.

Odluka Arbitražnog suda ne očekuje se brzo.

“U pojedinim situacijama odluke Arbitražnog suda u Lozani poznate su odmah, ali u ovom slučaju očekujemo je za oko 30 dana”, dodao je Zoran Laković.

Meč kvalifikacija Srbija - Albanija odigran u oktobru prošle godine prekinut je zbog ulaska drona iznad stadiona.

UEFA je registrovala tu utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali i FSS oduzela tri boda, "orlove" kaznila sa dva meča pred praznim tribinama na svom terenu i 100.000 evra. Albanci su tada dobili takođe novčanu kaznu od 100.000 evra.

Oba saveza su nakon toga uložila žalbu na tu odluku. Iz Niona je, međutim, početkom decembra potvrđena ta kazna, a žalbe nisu usvojene. FSS je odmah nakon toga najavio da će ići do poslednje instance - Suda za arbitražu u sportu u Lozani.

Komentari / 0

Ostavite komentar