АБА: Звезда - Партизан, реакције на први меч...

Тренер Партизана Вујошевић открио је какво је стање повређеног Милутинова, а додао је и да Павловићу није било лако после меча. Тренер Партизана изразио је сумњу у добре намере бека ривалског тима, након ударца у око Милутинова. Тренер Црвене звезде није се сложио са констатацијом новинара да је Марјановић одмаран. Објаснио је због чега је МВП Евролиге играо 19 минута...

Кошарка 15.04.2015 | 15:00
АБА: Звезда - Партизан, реакције на први меч...

Партизан је поражен у првој утакмици серије полуфинала плеј-офа против Црвене звезде, а питање је да ли ће бити комплетан и у среду увече када се игра други меч у серији.

Тренер Душко Вујошевић наговестио је да центар Никола Милутинов осећа велики бол после ударца у око који је добио од Јаке Блажича и најавио да ће наредног дана посетити специјалисту, пре него што буде донета одлука да ли ће моћи да игра утакмицу увече.

Вујошевић је рекао да је Павловић у првом нападу вечерашњег дербија добио јак ударац због чега је имао слаб преглед, а потом и повраћао на клупи за резервне играче.

Душко Вујошевић констатовао је да предност Црвене звезде Телеком од 1:0 у полуфиналној плеј-оф серији АБА лиге "није мала", али такође да противник није ни близу завршеног посла.

"У добром делу утакмице нисмо имали стрпљења у организацији напада. Звезда је у првом полувремену имала девет скокова у нападу, што је стварно недозвољено", рекао је стратег црно-белих.

"Чињеница је да је повреда ока Милутинова, од стране Блажича, за нас била велики хендикеп. Он је један од наша два-три основна играча, једини прави центар, па су многа решења у одбрани и нападу адаптирана у односу на то. Врло га је тешко било надокнадити".

Док је повреда Милутинова била очигледна, проблеми Саше Павловића нису.

"Павловић је примио неки ударац у првом полувремену. Има одређене симптоме слабог прегледа, повраћао је на клупи..."

Вујошевић је приметио да су у четири овосезонска окршаја са Звездом његови играчи доживели три повреде (Мурић раме у првом дербију АБА лиге, Мурић скочни зглоб у полуфиналу Купа, Милутинов, сада, око).

"Четири утакмице, три повреде играча, две од стране Блажича, случајно на нашим главним играчима, мада ја мислим да у кошарци има мало случајних повреда".

Друга утакмица на програму је већ у среду од 21.00, мање од 24 часа након краја прве.

"Нема пуно времена за емоције. Славље Звездиних играча на крају је знак да је Звезда добила, али и да је утакмица завршена. Овакав ритам сложенији је за екипу која има 'краћу' клупу. Наш проблем су повреде. Оне су изазвале овако распоређену минутажу", осврнуо се на 36 минута у игри Милана Мачвана, односно 32 Драгана Милосављевића.

Упитан да ли ће Милутинов моћи да помогне екипи у другој утакмици, одговорио је да ће се то знати "тек после специјалистичког прегледа".

"Осећа велики бол..."

МВП Евролиге на паркету 19 минута од чега десет у првом полувремену, у многи ће рећи најважнијем мечу досадашњег тока сезоне и за Црвену звезду, али и за вечитог ривала Партизан.

Зашто?

На конференцији за медије тренер црвено-белих Дејан Радоњић одбацио је теорију да је одмарао Марјановића јер је друга утакмица серије за мање од 24 часа.

Рекао је...

“Ви, претпостављам, знате да сам га одмарао? А, ево ја то чујем први пут”, одговорио је Радоњић, после победе свог тима 73:64.

Потом је објаснио због чега је Маик Цирбес већи део другог полувремена био у игри. Једноставно, после губитка повређеног Николе Милутинова, тренер црно-белих Душко Вујошевић био је приморан да држи на паркету нижу петорку и да “зове” Звездину петицу на капицу, где је Милан Мачван требало да игра лицем према кошу.

Радоњић је то препознао...

“Разлози због којих је Боби играо мање су били тактичке природе, јер смо рачунали на опасност од игре Мачвана на позицији пет и да би пик-ен-рол с њим могао да нас уведе у проблеме у одбрани. Ништа друго није било у питању, а Боби је на крају имао довољно минута да покаже да може да одигра квалитетно и када се суочава са Партизановим пиком и Мачваном на врху рекета”, истакао је Радоњић.

“Очекујемо то и сутра и бићемо спремни. Ништа друго није било у питању и мислим да је то могло да примети”, додао је.

После краће паузе подвукао је да је таква одлука најмање била потцењивање ривала који је остао без првог центра, Милутинова.

“Можда постоји навика код вас из неких ранијих утакмица (да се Марјановић одмара, прим. Аут). Ово је Партизан. Ниједног тренутка не сме да се посматра противник са висине, ми јако поштујемо квалитет ривала и искуство које имају играчи Партизана. Никоме у нашим редовима не пада на памет да помисли на то, а најмање ја”.

"Тежак меч, стартовали смо добро, али Партизан има велико искуство и налази се у доброј форми, због чега се вратио у игру. У другом полувремену имали смо проблема у нападу, али смо када је било најбитније погађали и решили меч у нашу корист", додао је Радоњић.

Бек Црвене звезде Телеком о констатацији Душка Вујошевића да се играчи Партизана често повређују у дуелима са њим.

Тренер Партизана Душко Вујошевић оценио је да је повреда Николе Милутинова била од великог утицаја на расплет првог меча полуфиналне серије пље-офа АБА лиге са Црвеном звездом Телеком.

Центар црно-белих морао је ван игре после повреде ока у дуелу са Јаком Блажичем, што је Партизанов стратег посебно апострофирао:

"Четири утакмице, три повреде играча, две од стране Блажича, случајно на нашим главним играчима, мада ја мислим да у кошарци има мало случајних повреда", изјавио је Вујошевић.

Словеначки бек је на конференцији за медије изнео своје виђење дуела из 16. минута утакмице, када се борио за лопту са Милутиновим.

"Све што је било - било је у жару борбе. Изгубио сам лопту и хтео да се исправим. Жао ми је што се тако десило и што није могао да настави са игром. Надам се да ће бити све у реду и да ће бити спреман за другу утакмицу", рекао је Блажич и додао:

"Ту смо да се боримо и играмо. То се случајно догодило... И они некада играју можда прљаво, па ми не кукамо. То је све што могу да кажем...".

Што се тиче резултата, бек црвено-белих није дозволио себи да падне у еуфорију после победе.

"То је само прва утакмица, има још много да се игра. Идемо даље".

Саша Павловић честитао Звезди тријумф и оценио да његов тим има шансе да у среду изједначи, ако исправи грешке.

Велики труд уложили су и једни и други, али се Звезди исплатио резултатом.

Црвено-бели повели су у полуфиналној плеј-оф серији и стекли вођство пред нови меч, који ће бити одигран за мање од 24 часа.

Саша Павловић, један од предводника Партизана, постигао је 11 поена за 24 минута у игри. Тренер Душко Вујошевић рекао је после меча да је најискуснији играч црно-белих и повраћао на клупи, због ударца који је добио у првом полувремену.

Међутим, Павловић није о томе рекао ни реч.

"Имали смо шансе, нисмо задовољни како смо одиграли... Било је ту добрих периода, али много више лоших дозволили смо им много скокова у нападу, доста лаких кошева, доста кошева уз фаул. То морамо да лимитирамо на минимум и мислим да имамо шансе да победимо сутра", рекао је Саша после утакмице.

Павловић се после тегоба вратио у игру. Никола Милутинов није се враћао после ударца Јаке Блажича. Центар Партизана преседео је цело друго полувреме са ледом на оку.

"Много нам је недостајао. Надам се да ће бити боље сутра, али шта год да буде, данас је нова утакмица и то је то. Можемо да играмо са њима", не жели да говори о проблемима црно-белих.

Без обзира на "дужу клупу" Звезде, Павловић истиче да то не значи и да је она квалитетнији ривал.

"Верујемо у себе. Имају већу ротацију, али не значи да су бољи. Ноћас су одиграли боље, свака част, ми нисмо задовољни, даћемо све да исправимо грешке и надамо се победи".

Колико ће пораз психолошки отежати посао Партизану?

"Ма, какви. Па, исто овако је било и прошле године. С тим да смо онда знали да ћемо другу утакмицу одиграмо без пола екипе (због туче Милутинов - Нелсон). Сваки дерби је специфичан и идемо на победу", сетио се Павловић и прве утакмице последње плеј-оф серије, у којој је Звезда повела, а црно-бели освојили титулу.

Други меч полуфиналне серије плеј-офа играће се већ у среду, такође од 21.00.

Коментари / 0

Оставите коментар