ABA: Zvezda - Partizan, reakcije na prvi meč...

Trener Partizana Vujošević otkrio je kakvo je stanje povređenog Milutinova, a dodao je i da Pavloviću nije bilo lako posle meča. Trener Partizana izrazio je sumnju u dobre namere beka rivalskog tima, nakon udarca u oko Milutinova. Trener Crvene zvezde nije se složio sa konstatacijom novinara da je Marjanović odmaran. Objasnio je zbog čega je MVP Evrolige igrao 19 minuta...

Košarka 15.04.2015 | 15:00
ABA: Zvezda - Partizan, reakcije na prvi meč...

Partizan je poražen u prvoj utakmici serije polufinala plej-ofa protiv Crvene zvezde, a pitanje je da li će biti kompletan i u sredu uveče kada se igra drugi meč u seriji.

Trener Duško Vujošević nagovestio je da centar Nikola Milutinov oseća veliki bol posle udarca u oko koji je dobio od Jake Blažiča i najavio da će narednog dana posetiti specijalistu, pre nego što bude doneta odluka da li će moći da igra utakmicu uveče.

Vujošević je rekao da je Pavlović u prvom napadu večerašnjeg derbija dobio jak udarac zbog čega je imao slab pregled, a potom i povraćao na klupi za rezervne igrače.

Duško Vujošević konstatovao je da prednost Crvene zvezde Telekom od 1:0 u polufinalnoj plej-of seriji ABA lige "nije mala", ali takođe da protivnik nije ni blizu završenog posla.

"U dobrom delu utakmice nismo imali strpljenja u organizaciji napada. Zvezda je u prvom poluvremenu imala devet skokova u napadu, što je stvarno nedozvoljeno", rekao je strateg crno-belih.

"Činjenica je da je povreda oka Milutinova, od strane Blažiča, za nas bila veliki hendikep. On je jedan od naša dva-tri osnovna igrača, jedini pravi centar, pa su mnoga rešenja u odbrani i napadu adaptirana u odnosu na to. Vrlo ga je teško bilo nadoknaditi".

Dok je povreda Milutinova bila očigledna, problemi Saše Pavlovića nisu.

"Pavlović je primio neki udarac u prvom poluvremenu. Ima određene simptome slabog pregleda, povraćao je na klupi..."

Vujošević je primetio da su u četiri ovosezonska okršaja sa Zvezdom njegovi igrači doživeli tri povrede (Murić rame u prvom derbiju ABA lige, Murić skočni zglob u polufinalu Kupa, Milutinov, sada, oko).

"Četiri utakmice, tri povrede igrača, dve od strane Blažiča, slučajno na našim glavnim igračima, mada ja mislim da u košarci ima malo slučajnih povreda".

Druga utakmica na programu je već u sredu od 21.00, manje od 24 časa nakon kraja prve.

"Nema puno vremena za emocije. Slavlje Zvezdinih igrača na kraju je znak da je Zvezda dobila, ali i da je utakmica završena. Ovakav ritam složeniji je za ekipu koja ima 'kraću' klupu. Naš problem su povrede. One su izazvale ovako raspoređenu minutažu", osvrnuo se na 36 minuta u igri Milana Mačvana, odnosno 32 Dragana Milosavljevića.

Upitan da li će Milutinov moći da pomogne ekipi u drugoj utakmici, odgovorio je da će se to znati "tek posle specijalističkog pregleda".

"Oseća veliki bol..."

MVP Evrolige na parketu 19 minuta od čega deset u prvom poluvremenu, u mnogi će reći najvažnijem meču dosadašnjeg toka sezone i za Crvenu zvezdu, ali i za večitog rivala Partizan.

Zašto?

Na konferenciji za medije trener crveno-belih Dejan Radonjić odbacio je teoriju da je odmarao Marjanovića jer je druga utakmica serije za manje od 24 časa.

Rekao je...

“Vi, pretpostavljam, znate da sam ga odmarao? A, evo ja to čujem prvi put”, odgovorio je Radonjić, posle pobede svog tima 73:64.

Potom je objasnio zbog čega je Maik Cirbes veći deo drugog poluvremena bio u igri. Jednostavno, posle gubitka povređenog Nikole Milutinova, trener crno-belih Duško Vujošević bio je primoran da drži na parketu nižu petorku i da “zove” Zvezdinu peticu na kapicu, gde je Milan Mačvan trebalo da igra licem prema košu.

Radonjić je to prepoznao...

“Razlozi zbog kojih je Bobi igrao manje su bili taktičke prirode, jer smo računali na opasnost od igre Mačvana na poziciji pet i da bi pik-en-rol s njim mogao da nas uvede u probleme u odbrani. Ništa drugo nije bilo u pitanju, a Bobi je na kraju imao dovoljno minuta da pokaže da može da odigra kvalitetno i kada se suočava sa Partizanovim pikom i Mačvanom na vrhu reketa”, istakao je Radonjić.

“Očekujemo to i sutra i bićemo spremni. Ništa drugo nije bilo u pitanju i mislim da je to moglo da primeti”, dodao je.

Posle kraće pauze podvukao je da je takva odluka najmanje bila potcenjivanje rivala koji je ostao bez prvog centra, Milutinova.

“Možda postoji navika kod vas iz nekih ranijih utakmica (da se Marjanović odmara, prim. Aut). Ovo je Partizan. Nijednog trenutka ne sme da se posmatra protivnik sa visine, mi jako poštujemo kvalitet rivala i iskustvo koje imaju igrači Partizana. Nikome u našim redovima ne pada na pamet da pomisli na to, a najmanje ja”.

"Težak meč, startovali smo dobro, ali Partizan ima veliko iskustvo i nalazi se u dobroj formi, zbog čega se vratio u igru. U drugom poluvremenu imali smo problema u napadu, ali smo kada je bilo najbitnije pogađali i rešili meč u našu korist", dodao je Radonjić.

Bek Crvene zvezde Telekom o konstataciji Duška Vujoševića da se igrači Partizana često povređuju u duelima sa njim.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je povreda Nikole Milutinova bila od velikog uticaja na rasplet prvog meča polufinalne serije plje-ofa ABA lige sa Crvenom zvezdom Telekom.

Centar crno-belih morao je van igre posle povrede oka u duelu sa Jakom Blažičem, što je Partizanov strateg posebno apostrofirao:

"Četiri utakmice, tri povrede igrača, dve od strane Blažiča, slučajno na našim glavnim igračima, mada ja mislim da u košarci ima malo slučajnih povreda", izjavio je Vujošević.

Slovenački bek je na konferenciji za medije izneo svoje viđenje duela iz 16. minuta utakmice, kada se borio za loptu sa Milutinovim.

"Sve što je bilo - bilo je u žaru borbe. Izgubio sam loptu i hteo da se ispravim. Žao mi je što se tako desilo i što nije mogao da nastavi sa igrom. Nadam se da će biti sve u redu i da će biti spreman za drugu utakmicu", rekao je Blažič i dodao:

"Tu smo da se borimo i igramo. To se slučajno dogodilo... I oni nekada igraju možda prljavo, pa mi ne kukamo. To je sve što mogu da kažem...".

Što se tiče rezultata, bek crveno-belih nije dozvolio sebi da padne u euforiju posle pobede.

"To je samo prva utakmica, ima još mnogo da se igra. Idemo dalje".

Saša Pavlović čestitao Zvezdi trijumf i ocenio da njegov tim ima šanse da u sredu izjednači, ako ispravi greške.

Veliki trud uložili su i jedni i drugi, ali se Zvezdi isplatio rezultatom.

Crveno-beli poveli su u polufinalnoj plej-of seriji i stekli vođstvo pred novi meč, koji će biti odigran za manje od 24 časa.

Saša Pavlović, jedan od predvodnika Partizana, postigao je 11 poena za 24 minuta u igri. Trener Duško Vujošević rekao je posle meča da je najiskusniji igrač crno-belih i povraćao na klupi, zbog udarca koji je dobio u prvom poluvremenu.

Međutim, Pavlović nije o tome rekao ni reč.

"Imali smo šanse, nismo zadovoljni kako smo odigrali... Bilo je tu dobrih perioda, ali mnogo više loših dozvolili smo im mnogo skokova u napadu, dosta lakih koševa, dosta koševa uz faul. To moramo da limitiramo na minimum i mislim da imamo šanse da pobedimo sutra", rekao je Saša posle utakmice.

Pavlović se posle tegoba vratio u igru. Nikola Milutinov nije se vraćao posle udarca Jake Blažiča. Centar Partizana presedeo je celo drugo poluvreme sa ledom na oku.

"Mnogo nam je nedostajao. Nadam se da će biti bolje sutra, ali šta god da bude, danas je nova utakmica i to je to. Možemo da igramo sa njima", ne želi da govori o problemima crno-belih.

Bez obzira na "dužu klupu" Zvezde, Pavlović ističe da to ne znači i da je ona kvalitetniji rival.

"Verujemo u sebe. Imaju veću rotaciju, ali ne znači da su bolji. Noćas su odigrali bolje, svaka čast, mi nismo zadovoljni, daćemo sve da ispravimo greške i nadamo se pobedi".

Koliko će poraz psihološki otežati posao Partizanu?

"Ma, kakvi. Pa, isto ovako je bilo i prošle godine. S tim da smo onda znali da ćemo drugu utakmicu odigramo bez pola ekipe (zbog tuče Milutinov - Nelson). Svaki derbi je specifičan i idemo na pobedu", setio se Pavlović i prve utakmice poslednje plej-of serije, u kojoj je Zvezda povela, a crno-beli osvojili titulu.

Drugi meč polufinalne serije plej-ofa igraće se već u sredu, takođe od 21.00.

Komentari / 0

Ostavite komentar