АБА: Савовић је подгорички јунак!

Борис Савовић слободним бацањима две секунде пре краја донео Будућности 1:0 против Цедевите у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.

Кошарка 15.04.2015 | 14:40
АБА: Савовић је подгорички јунак!

Будућност - Цедевита 82:81 (20:23, 19:21, 20:16, 23:21), каква драма!

Подгоричани су на крилима сјајне партије Бориса Савовића направили први корак, од потребна три, ка финалу регионалног такмичења и учешћу у Евролиги.

Некадашњи члан Хемофарма, Звезде и Бајерна био је најефикаснији у оба тима са 20 поена, од чега је 12 убацио у четвртој четвртини, а четири у самој завршници.

Помало заборављени Марко Томас са две тројке је донео Цедевити "егал" резултат 29 секунди пре краја (78:78), Савовић је потом реализовао оба слободна бацања, а Фран Пилепић тројком након сјајног повратног додавања Томаса преокренуо на 80:81.

Подгоричанима је остало девет секунди да избегну пораз. Омар Кук кренуо је у продор и под кошем упослио Савовића, који је ометен фаулом.

Стамени Херцеговац био је под великим притиском, али и на висини задатка. Поново је искористио оба слободна бацања, а Рејнолдс пресекао очајнички покушај Укића да дугим додавањем упосли неког од саиграча на половини Будућности...

Џеј Ар Рејнолдс постигао је 17, а Суад Шеховић 12 поена за домаћи тим, у коме је први центар Дарко Планинић заустављен на свега четири поена.

Лука Бабић предводио је Цедевиту са 14 поена - све у првом полувремену, када је шутирао тројке 4/5. Томас је додао 13, Миро Билан 12, Зубчић и Пилепић по девет...

Будућност је у регуларном току сезоне оба пута поражена од Цедевите, али је очигледно пронашла идеалан моменат за реванш.

Гости су имали својих момената, водили су већим делом меча, међутим, мораће брзо да се опораве од шок-пораза, јер је друга утакмица на програму већ у среду од 18.30.

Занимљиво је да је Будућност преузела иницијативу серијом од 6:0, оствареном у само једном поседу лопте у 36. минуту. Карло Жганец фаулирао је Савовића при шуту за три поена и потом добио техничку грешку приде, због протеста.

Савовић је убацио три од четири бацања, а Шеховић се надовезао тројком за 71:67.

Коментари / 0

Оставите коментар