ABA: Savović je podgorički junak!

Boris Savović slobodnim bacanjima dve sekunde pre kraja doneo Budućnosti 1:0 protiv Cedevite u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Košarka 15.04.2015 | 14:40
ABA: Savović je podgorički junak!

Budućnost - Cedevita 82:81 (20:23, 19:21, 20:16, 23:21), kakva drama!

Podgoričani su na krilima sjajne partije Borisa Savovića napravili prvi korak, od potrebna tri, ka finalu regionalnog takmičenja i učešću u Evroligi.

Nekadašnji član Hemofarma, Zvezde i Bajerna bio je najefikasniji u oba tima sa 20 poena, od čega je 12 ubacio u četvrtoj četvrtini, a četiri u samoj završnici.

Pomalo zaboravljeni Marko Tomas sa dve trojke je doneo Cedeviti "egal" rezultat 29 sekundi pre kraja (78:78), Savović je potom realizovao oba slobodna bacanja, a Fran Pilepić trojkom nakon sjajnog povratnog dodavanja Tomasa preokrenuo na 80:81.

Podgoričanima je ostalo devet sekundi da izbegnu poraz. Omar Kuk krenuo je u prodor i pod košem uposlio Savovića, koji je ometen faulom.

Stameni Hercegovac bio je pod velikim pritiskom, ali i na visini zadatka. Ponovo je iskoristio oba slobodna bacanja, a Rejnolds presekao očajnički pokušaj Ukića da dugim dodavanjem uposli nekog od saigrača na polovini Budućnosti...

Džej Ar Rejnolds postigao je 17, a Suad Šehović 12 poena za domaći tim, u kome je prvi centar Darko Planinić zaustavljen na svega četiri poena.

Luka Babić predvodio je Cedevitu sa 14 poena - sve u prvom poluvremenu, kada je šutirao trojke 4/5. Tomas je dodao 13, Miro Bilan 12, Zubčić i Pilepić po devet...

Budućnost je u regularnom toku sezone oba puta poražena od Cedevite, ali je očigledno pronašla idealan momenat za revanš.

Gosti su imali svojih momenata, vodili su većim delom meča, međutim, moraće brzo da se oporave od šok-poraza, jer je druga utakmica na programu već u sredu od 18.30.

Zanimljivo je da je Budućnost preuzela inicijativu serijom od 6:0, ostvarenom u samo jednom posedu lopte u 36. minutu. Karlo Žganec faulirao je Savovića pri šutu za tri poena i potom dobio tehničku grešku pride, zbog protesta.

Savović je ubacio tri od četiri bacanja, a Šehović se nadovezao trojkom za 71:67.

Komentari / 0

Ostavite komentar