Тачи долази у Београд?

Заменик премијера и шеф дипломатије самопроглашеног Косова Хашим Тачи потврдио је учешће на конференцији "ЕУ интеграција Западног Балкана: можемо боље заједно".

Србија 15.04.2015 | 08:20
Тачи долази у Београд?

Ову конференцију 24. априла у Београду организује невладина организација Омладински одбор за образовање.

Како прецизирају саговорници листа Данас, "ЕУ лобира да се посета догоди, а Влада у Београду ове седмице треба да донесе одлуку у вези са његовим доласком".

У случају да Влада Србије да зелено светло, била би то прва посета бившег косовског премијера Београду.

"Позив да учествују на конференцији која се одржава у "Метрополу" добили су, између осталих, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, шеф македонске дипломатије Никола Поповски, шефица преговарачког тима Србије са ЕУ Тања Мишчевић, амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф, те шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт.

Пре неколико дана Данас није успео код надлежних правосудних институција и у МУП-у Србије да добије званичну информацију какав је тачно статус Хашима Тачија, бившег косовског премијера, и да ли би он, теоретски, могао да посети Београд.

Незванично, речено је да се против њега води нека врста истражног поступка за ратне злочине.

(Данас)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дарко

15.04.2015 07:26

Ако се дозволи да Тачи посети Београд онда смо дотакли дно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј

15.04.2015 07:54

Самопрогладено..Сви га признали за дрзаву само је то јос неким појединцима теско схватити. Таци долази у Србију као претставник дрзаве Косово. Мислим да је са тим вец јасно око ријеци самопрогласено. Цим долази у Београд знаци да их је и Србија признала Али цутке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

15.04.2015 08:34

Ако Змија Тачи дође у Београд а не буде ухапшен,(пошто се против њега води истражни поступак за звјерства) онда Вучић, Дачић и Николић немају шта више причати-признали су шиптарску нарко-фашистичку творевину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

15.04.2015 10:17

ДАЧИЋ ЈЕ "Ш" КЛАСА ОД ПОЛИТИЧАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.15.04.2015

15.04.2015 12:55

Србија ако дозволи Тачију да после толико ратних злочина над Србима што је урадио на Косову српске функционаре треба одмах сместити у Ковин. Ако примите Тачија позовите и Раму да дође са Тачијем.Ако то дозволе подхитно требају да поднесу оставку,г Николић,Дачић,Вучиц и сви остали функцијонари. Нека вас је срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоце ли ..?

15.04.2015 14:30

Хоце ли бити дрзавне поцасти? Хоце ли бити црвени тепих ? Ја мислим да хоце .

ОДГОВОРИТЕ