Tači dolazi u Beograd?

Zamenik premijera i šef diplomatije samoproglašenog Kosova Hašim Tači potvrdio je učešće na konferenciji "EU integracija Zapadnog Balkana: možemo bolje zajedno".

Srbija 15.04.2015 | 08:20
Tači dolazi u Beograd?

Ovu konferenciju 24. aprila u Beogradu organizuje nevladina organizacija Omladinski odbor za obrazovanje.

Kako preciziraju sagovornici lista Danas, "EU lobira da se poseta dogodi, a Vlada u Beogradu ove sedmice treba da donese odluku u vezi sa njegovim dolaskom".

U slučaju da Vlada Srbije da zeleno svetlo, bila bi to prva poseta bivšeg kosovskog premijera Beogradu.

"Poziv da učestvuju na konferenciji koja se održava u "Metropolu" dobili su, između ostalih, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, šef makedonske diplomatije Nikola Popovski, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif, te šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

Pre nekoliko dana Danas nije uspeo kod nadležnih pravosudnih institucija i u MUP-u Srbije da dobije zvaničnu informaciju kakav je tačno status Hašima Tačija, bivšeg kosovskog premijera, i da li bi on, teoretski, mogao da poseti Beograd.

Nezvanično, rečeno je da se protiv njega vodi neka vrsta istražnog postupka za ratne zločine.

(Danas)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Дарко

15.04.2015 07:26

Ако се дозволи да Тачи посети Београд онда смо дотакли дно!

ODGOVORITE
Name

Cuj

15.04.2015 07:54

Samoprogladeno..Svi ga priznali za drzavu samo je to jos nekim pojedincima tesko shvatiti. Taci dolazi u Srbiju kao pretstavnik drzave Kosovo. Mislim da je sa tim vec jasno oko rijeci samoproglaseno. Cim dolazi u Beograd znaci da ih je i Srbija priznala Ali cutke.

ODGOVORITE
Name

Требиње

15.04.2015 08:34

Ако Змија Тачи дође у Београд а не буде ухапшен,(пошто се против њега води истражни поступак за звјерства) онда Вучић, Дачић и Николић немају шта више причати-признали су шиптарску нарко-фашистичку творевину.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

15.04.2015 10:17

DAČIĆ JE "Š" KLASA OD POLITIČARA.

ODGOVORITE
Name

Neđo.15.04.2015

15.04.2015 12:55

Srbija ako dozvoli Tačiju da posle toliko ratnih zločina nad Srbima što je uradio na Kosovu srpske funkcionare treba odmah smestiti u Kovin. Ako primite Tačija pozovite i Ramu da dođe sa Tačijem.Ako to dozvole podhitno trebaju da podnesu ostavku,g Nikolić,Dačić,Vučic i svi ostali funkcijonari. Neka vas je sramota.

ODGOVORITE
Name

Hoce li ..?

15.04.2015 14:30

Hoce li biti drzavne pocasti? Hoce li biti crveni tepih ? Ja mislim da hoce .

ODGOVORITE