Погоршано Шешељево здравствено стање

Последњи лабораторијски налази указују на очекивано погоршање здравственог стања Војислава Шешеља, јер је он, због свог неизвесног статуса, одбио да прима хемотерапију, изјавио је др Милован Бојић, шеф конзилијума лекара који о здрављу лидера радикала брину од његовог повратка из Хага 12. новембра прошле године.

Србија 15.04.2015 | 07:20
Погоршано Шешељево здравствено стање

"Последњи лабораторијски налази указују да су тумор-маркери високи, а гвожђе ниско. Реч је о реалном и очекиваном погоршању, јер је наш пацијент већ требало да прима хемотерапију. Он је ово лечење одбио јер не зна свој статус: да ли ће и када бити враћен у Хаг, а не жели да терапију започне и прекида, као што му се већ догодило у Холандији", објаснио је Бојић за данашњу "Политику".

Он за најновије погоршање Шешељевог здравља тврди "да је реално и да није реч о блефирању, мада Шешељ субјективно то не осећа као погоршање и наставља да буде врло активан".

"Кунем се у своју професионалну част: не блефирамо, ствар је озбиљна. Губимо драгоцено време, јер не започињемо терапију цитостатицима. Истина је да смо хируршки одстранили све туморе на дебелом цреву, где се тумор примарно појавио, али он има метастазе на јетри", наводи Бојић.

Он такође каже да је Шешељ у Хагу изгубио 12 килограма, као и да има и неколико других хроничних болести, које утичу на његов садашњи изглед.

Др Бојић каже да Шешељ остаје при ставу да своју медицинску документацију званично неће доставити Хашком трибуналу.

"Међутим, јасно је да је медицинска документација практично већ доступна јавности и надлежни у Хагу могу стећи увид у његово здравствено стање и на тај начин, јер нам Војислав Шешељ не брани да износимо кључне ствари о утврђеном здравственом стању и лечењу", каже Бојић.

Он је, такође, казао да није упознат са тиме да ли Шешељ користи неки алтернативни вид лечења, али додаје да је до сада прихватио све сугестије о лечењу, тј. узима све препоручене лекове и терапију.

"Политика" оцењује као прилично изненађујућу Бојићеву изјаву да не зна да ли лидер радикала примењује неки алтернативни начин лечења, што је врло уобичајено за ту врсту пацијената.

Бојић је, међутим, категоричан: "Стварно му не гледамо у тањир! Шта руча и како се храни, његова је ствар. Ми само апелујемо да почне да прима хемиотерапију, која ће зауставити погоршање. Он је јако озбиљно болестан".

(Политика)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

БГД

15.04.2015 07:02

манипулатор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

15.04.2015 07:24

Нема му боље терапије од паљења хрватске заставе,јако је добро изгледао у датом моменту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕПУБЛИКА СРПСКА

15.04.2015 07:31

Недај се Војводо

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКО

15.04.2015 07:52

ВОЈВОДЕ ЖИВЕ ВЈЕЧНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

недај те се

15.04.2015 10:16

Побиједит цес и то јер Ви сте ВЕЛИКИ ЦОВКЕК цисте савјести и дусе Свако добро ГОСПОДИНЕ

Name

брука

15.04.2015 08:32

Какав војвода,само брука србе и навукао је огромну мрзњу на србе.

ОДГОВОРИТЕ