Pogoršano Šešeljevo zdravstveno stanje

Poslednji laboratorijski nalazi ukazuju na očekivano pogoršanje zdravstvenog stanja Vojislava Šešelja, jer je on, zbog svog neizvesnog statusa, odbio da prima hemoterapiju, izjavio je dr Milovan Bojić, šef konzilijuma lekara koji o zdravlju lidera radikala brinu od njegovog povratka iz Haga 12. novembra prošle godine.

Srbija 15.04.2015 | 07:20
Pogoršano Šešeljevo zdravstveno stanje

"Poslednji laboratorijski nalazi ukazuju da su tumor-markeri visoki, a gvožđe nisko. Reč je o realnom i očekivanom pogoršanju, jer je naš pacijent već trebalo da prima hemoterapiju. On je ovo lečenje odbio jer ne zna svoj status: da li će i kada biti vraćen u Hag, a ne želi da terapiju započne i prekida, kao što mu se već dogodilo u Holandiji", objasnio je Bojić za današnju "Politiku".

On za najnovije pogoršanje Šešeljevog zdravlja tvrdi "da je realno i da nije reč o blefiranju, mada Šešelj subjektivno to ne oseća kao pogoršanje i nastavlja da bude vrlo aktivan".

"Kunem se u svoju profesionalnu čast: ne blefiramo, stvar je ozbiljna. Gubimo dragoceno vreme, jer ne započinjemo terapiju citostaticima. Istina je da smo hirurški odstranili sve tumore na debelom crevu, gde se tumor primarno pojavio, ali on ima metastaze na jetri", navodi Bojić.

On takođe kaže da je Šešelj u Hagu izgubio 12 kilograma, kao i da ima i nekoliko drugih hroničnih bolesti, koje utiču na njegov sadašnji izgled.

Dr Bojić kaže da Šešelj ostaje pri stavu da svoju medicinsku dokumentaciju zvanično neće dostaviti Haškom tribunalu.

"Međutim, jasno je da je medicinska dokumentacija praktično već dostupna javnosti i nadležni u Hagu mogu steći uvid u njegovo zdravstveno stanje i na taj način, jer nam Vojislav Šešelj ne brani da iznosimo ključne stvari o utvrđenom zdravstvenom stanju i lečenju", kaže Bojić.

On je, takođe, kazao da nije upoznat sa time da li Šešelj koristi neki alternativni vid lečenja, ali dodaje da je do sada prihvatio sve sugestije o lečenju, tj. uzima sve preporučene lekove i terapiju.

"Politika" ocenjuje kao prilično iznenađujuću Bojićevu izjavu da ne zna da li lider radikala primenjuje neki alternativni način lečenja, što je vrlo uobičajeno za tu vrstu pacijenata.

Bojić je, međutim, kategoričan: "Stvarno mu ne gledamo u tanjir! Šta ruča i kako se hrani, njegova je stvar. Mi samo apelujemo da počne da prima hemioterapiju, koja će zaustaviti pogoršanje. On je jako ozbiljno bolestan".

(Politika)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

BGD

15.04.2015 07:02

manipulator

ODGOVORITE
Name

Dodano

15.04.2015 07:24

Nema mu bolje terapije od paljenja hrvatske zastave,jako je dobro izgledao u datom momentu.

ODGOVORITE
Name

REPUBLIKA SRPSKA

15.04.2015 07:31

Nedaj se Vojvodo

ODGOVORITE
Name

SOKO

15.04.2015 07:52

VOJVODE ŽIVE VJEČNO!

ODGOVORITE
Name

nedaj te se

15.04.2015 10:16

Pobijedit ces i to jer Vi ste VELIKI COVKEK ciste savjesti i duse Svako dobro GOSPODINE

Name

bruka

15.04.2015 08:32

Kakav vojvoda,samo bruka srbe i navukao je ogromnu mrznju na srbe.

ODGOVORITE