Блефира ли то Рафа или стварно тако мисли?!

“Уопште нисам фаворит”, каже играч који на шљаци има 93 одсто успешности у каријери. Прогнозирајте његову сезону до Ролан Гароса!

Тенис 15.04.2015 | 11:00
Блефира ли то Рафа или стварно тако мисли?!

"Уопште нисам фаворит. Играм лошије од својих конкурената”.

Ово је, после победе на старту турнира који је освајао осам пута у каријери, рекао најбољи тенисер света свих времена када је у питању земљана подога.

На старту сезоне на шљаци, која традиционално почиње Мастерсом у Монте Карлу, а потом се игра у разним градовима Европе, пре великог финала званог Ролан Гарос, Надал је са себе покушао да скине бреме фаворита и то вечног фаворита.

Да ли блефира? Или је само реалан?

Ако се узме у обзир да у Монте Карло, а потом стандардно Барселону, Мадрид, Рим и Париз, долази као тек пети играч на свету, са само једним освојеним турниром у 2015. години, онда његово ограђивање звучи сасвим пристојно и објективно.

Али, ако се осврнемо на његову каријеру, током које је 46 од 65 АТП трофеја освојио на шљаци, а чак девет од 14 грен слем титула покупио управо на Ролан Гаросу, ако загребемо по статистици и подсетимо се да на земљи има скор 325-25 (92,9%), да против Новака Ђоковића на шљаци има скор 14:4, а Роџера Федерера 13-2, онда...

Онда ова изјава може да звучи помало неискрено, с очитом намером да се притисак пребаци конкуренцији, а онда, ко сме да се клади да није могуће, нападне нови “Цлаy Слам” остварен 2010. године, што значи титуле на три Мастерса, Монте Карло, Мадрид, Рим и потом тријумф на грен слему, Ролан Гаросу.

Може ли Надал то? И ако не, колико ће титула на шљаци узети ове сезоне?

'Када губим, онда губим...То није нешто због чега очајавам, мораш да будес спреман да прихватиш све ствари које могу да ти се догоде", поручио је Надал.

"Уопште нисам фаворит. Играм лошије од својих конкурената и практично притисак није на мени, Овде сам дошао како бих играо боље него до сада. Уколико будем био способан са вратим самопоуздање и свој ниво игре овде на шљаци биће мање тешко".

У последњој деценији, од 50 “мејџора” на шљаци, Надал је освојио 36, девет од десет у Паризу, осам од десет у Монте Карлу и Барселони, седам од десет у Риму, док је најслабији био у Мадриду, где је освојио “само” четири од последњих десет титула.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

15.04.2015 09:03

Вероватно не фолира,јер је пресло деловање стимулативних "лекова".

ОДГОВОРИТЕ