Blefira li to Rafa ili stvarno tako misli?!

“Uopšte nisam favorit”, kaže igrač koji na šljaci ima 93 odsto uspešnosti u karijeri. Prognozirajte njegovu sezonu do Rolan Garosa!

Tenis 15.04.2015 | 11:00
Blefira li to Rafa ili stvarno tako misli?!

"Uopšte nisam favorit. Igram lošije od svojih konkurenata”.

Ovo je, posle pobede na startu turnira koji je osvajao osam puta u karijeri, rekao najbolji teniser sveta svih vremena kada je u pitanju zemljana podoga.

Na startu sezone na šljaci, koja tradicionalno počinje Mastersom u Monte Karlu, a potom se igra u raznim gradovima Evrope, pre velikog finala zvanog Rolan Garos, Nadal je sa sebe pokušao da skine breme favorita i to večnog favorita.

Da li blefira? Ili je samo realan?

Ako se uzme u obzir da u Monte Karlo, a potom standardno Barselonu, Madrid, Rim i Pariz, dolazi kao tek peti igrač na svetu, sa samo jednim osvojenim turnirom u 2015. godini, onda njegovo ograđivanje zvuči sasvim pristojno i objektivno.

Ali, ako se osvrnemo na njegovu karijeru, tokom koje je 46 od 65 ATP trofeja osvojio na šljaci, a čak devet od 14 gren slem titula pokupio upravo na Rolan Garosu, ako zagrebemo po statistici i podsetimo se da na zemlji ima skor 325-25 (92,9%), da protiv Novaka Đokovića na šljaci ima skor 14:4, a Rodžera Federera 13-2, onda...

Onda ova izjava može da zvuči pomalo neiskreno, s očitom namerom da se pritisak prebaci konkurenciji, a onda, ko sme da se kladi da nije moguće, napadne novi “Clay Slam” ostvaren 2010. godine, što znači titule na tri Mastersa, Monte Karlo, Madrid, Rim i potom trijumf na gren slemu, Rolan Garosu.

Može li Nadal to? I ako ne, koliko će titula na šljaci uzeti ove sezone?

'Kada gubim, onda gubim...To nije nešto zbog čega očajavam, moraš da budes spreman da prihvatiš sve stvari koje mogu da ti se dogode", poručio je Nadal.

"Uopšte nisam favorit. Igram lošije od svojih konkurenata i praktično pritisak nije na meni, Ovde sam došao kako bih igrao bolje nego do sada. Ukoliko budem bio sposoban sa vratim samopouzdanje i svoj nivo igre ovde na šljaci biće manje teško".

U poslednjoj deceniji, od 50 “mejdžora” na šljaci, Nadal je osvojio 36, devet od deset u Parizu, osam od deset u Monte Karlu i Barseloni, sedam od deset u Rimu, dok je najslabiji bio u Madridu, gde je osvojio “samo” četiri od poslednjih deset titula.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

15.04.2015 09:03

Verovatno ne folira,jer je preslo delovanje stimulativnih "lekova".

ODGOVORITE