Масовна туча Албанаца и Еритрејаца

У једном од хамбуршких центара за пријем азиланата поново је дошло до туче између Албанаца и Еритрејаца.

Свијет 14.04.2015 | 19:17
Масовна туча Албанаца и Еритрејаца

Уточиште се налази у непосредној близини града, у месту Харбург. Након што се у суботу десила масовна туча 40 азиланата у овом прихватилишту (ЕАЗ), полиција је била приморана да избори са још једним инцидентном у понедељак увече, за који се још увек не зна тачан разлог.

Око поноћи појавио се Еритрејац са повредом на глави у једној полицијској станици у Хамбургу и изјавио је да га је тукло неколико Албанаца. Знајући шта се десило само неколико дана раније, полиција је одлучила да одмах спречи даља дешавања овог типа и ангажовала је неколико цивилних лица, 15 полицијских аутомобила и један хеликоптер како би спречила масовну тучу. Повређени Еритрејац је збринут у болницу.

Масовна туча због прљавог веша

Према изјавама полиције, још увек није познат тачан разлог због кога је дошло до ове туче. Они верују да је ово само наставак инцидента који се догодио само неколико дана раније. До те свађе је дошло због велике количине прљавог веша и лоше организације везане за коришћење веш машине. Ово је за њих велики проблем, узимајући у обзир да на изузетно малом простору живи и до 720 људи.

Тукли су се гредама, столицама и моткама

У прихватном центру су смештена и до 4 човека на 15 квадратних метара! Туча у суботу је резултирала са 40 повређених мушкараца, који су навалили једни на друге гредама, столицама и моткама. Запослени ове установе били су приморани да позову полицију да интервенише, пише Wелт.де.

Након што је полиција стигла са 19 аутомобила, једним возом пуним полицајаца и једним хеликоптером, конфликт је смирен. 18 особа је ухапшено, четворица су послата у болницу а 16 мушкараца је повређено. Сви који су учествовали у овој тучи имали су између 20 и 40 година.

Палили ствари једни другима

Према запосленима у овом центру, учесници у овом инциденту били су из различитих смештаја за азиланте у Хамбургу! У недељу су и неки мушкарци који су били у привременом притвору, дошли до прихватног центра и напали остале. Они су одјурили до оближњег склоништа и запалили одећу и душек једног од становника. Тада је полиција морала да интервенише заједно са ватрогасцима.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

14.04.2015 17:56

Хоце то хоце када пустиш Албанце у своју земљу!!!Они одмах хоце свој дио,али није то Косово РОДЈО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

14.04.2015 21:49

Када пусте Албанце,прво траже да једу...послије тога забораве да су били гладни и зашто су дошли

ОДГОВОРИТЕ